- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Vokietijos Parlamento Bundestago ryšių su Baltijos valstybėmis grupės nariais. Nuotr. lrp.lt

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Vokietijos Parlamento Bundestago ryšių su Baltijos valstybėmis grupės nariais. Susitikime aptarti aktualūs visai ES klausimai ir pagrindiniai artėjančio Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetai.

„Vokietija yra labai svarbi partnerė Lietuvai ir visam mūsų regionui. Mūsų šalių dialogas itin suaktyvėjo pastaraisiais metais. Ypač reikšminga Lietuvai yra Vokietijos parama mums siekiant energetinės nepriklausomybės. Lietuva taip pat vertina Vokietijos palaikymą rengiantis pirmininkavimui ES Tarybai. Tikimės sėkmingo bendradarbiavimo ir pirmininkavimo metu”, – sakė Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, Lietuvą ir Vokietiją ypač suartino bendras požiūris į ekonominę krizę ir į priemones skirtas kovai su jos padariniais.

Sėkmingas ir abiejų šalių bendradarbiavimas sprendžiant Baltijos regionui aktualius klausimus. Būtina užtikrinti Baltijos regiono branduolinį saugumą ir kelti saugumo klausimus bendraujant su ES kaimynėmis. Taip pat svarbu įgyvendinti Baltijos jūros regiono strategiją, kuria siekiama pateikti koordinuotą atsaką į pagrindines šio regiono problemas.

Susitikime taip pat aptarti kiti aktualūs visai ES klausimai. Kalbėta apie jaunimo nedarbą ir būdus jį mažinti. Taip pat aptarta Rytų partnerystė ir lapkritį Vilniuje įvyksiantis ES ir Rytų partnerystės vadovų susitikimas.

Lietuva ir Vokietija taip pat plėtoja sėkmingus verslo ryšius. Vokietija mūsų šalyje yra antra pagal prekybos apimtis ir trečia pagal investicijas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!