- Reklama -
Seimo valdančiajai daugumai - kaltinimai darant spaudimą Generaliniam prokurorui. KK nuotr.
Generalinis prokuroras E.Pašilis. KK nuotr.

2017 m. vasario 14 d. Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai išsiuntė oficialų kvietimą Generaliniam prokurorui Evaldui Pašiliui atvykti į Seimą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo „Vilniaus energijai“, siekiant apsaugoti vilniečių interesus, kurių sąskaita „Vilniaus energija“ neteisėtai įgijo 100 mln. eurų. Pabrėžtina, jog 2017 m. kovo 29 d. „Vilniaus energijos“ nuomos sutartis baigiasi.

2017 m. sausio 24 d. Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegija galutiniame ir neskundžiamame sprendime konstatavo, jog bazinės šilumos kainos nustatymo ekspertizės akte nurodoma, kad šilumos kainos dedamosios yra apskaičiuotos neteisingai, pabrėžta, kad UAB „Vilniaus energija“ Kainų komisijai teikė apgaulingas licencijuotos veiklos sąnaudų ataskaitas, manipuliavo finansiniais dokumentais.

Generalinis prokuroras atsisakė atvykti į frakcijos posėdį dėl 2017 m. kovo 29 d. Vilniaus energijos nuomos sutarties pabaigos. Prokuratūros atsakyme yra teigiama, jog likus kelioms dienoms iki sutarties pabaigos Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyrius susipažįsta su Vilniaus apygardos administracinio teismo išnagrinėtos bylos medžiaga. „Atsižvelgdami į tai, kad bet koks išsamesnės informacijos teikimas yra negalimas vadovaujantis ikiteisminio tyrimo sėkmės interesais, priimti kvietimą dalyvauti frakcijos posėdyje nėra galimybės“, – rašoma atsakyme.

„Generalinio prokuroro neveiklumas šiame rezonansiniame tyrime šokiruoja, nes liko kelios dienos iki nuomos sutarties pabaigos, bet Generalinis prokuroras per tiek laiko nesiėmė veiksmų sudaryti specialią kolegiją, kuri imtųsi taikyti laikinąsias apsaugos priemonės siekiant sugrąžinti vilniečiams priteistus pinigus už šildymo permokas. Šis procedūrinis vilkinimas gina verslo interesus, todėl Generalinis prokuroras kviečiamas į Seimo posėdžių salę“,- pažymėjo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Remigijus Žemaitaitis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!