- Reklama -
Policija.lt.nuotr.
Policija.lt.nuotr.

Per “Greičio maratono” savaitę pusė visų greičio viršijimo atvejų užfiksuoti vien tik kelyje “Via Baltica” – čia stacionariais greičio matuokliais buvo užfiksuoti 5 303 greičio viršijimo atvejai.

Iš viso greičio kontrolės akcijos metu, balandžio 17–23 d. šalies keliuose stacionariais greičio matuokliais buvo užfiksuota 10 001 greičio viršijimo atvejai.

Papildomai prie šių skaičių, policijos pareigūnai keliuose, rankiniais greičio matuokliais kontroliavę leistiną važiavimo greitį, nustatė 676 greičio viršijimo atvejus. 27 iš šių 676 atvejais, vairuotojai viršijo leistiną greitį daugiau nei 50 km/val. Trečdalis (248) atvejų – užfiksuotas greičio viršijimas tarp 20 ir 30 km/val.

Greičio kontrolės akcijoje “Greičio maratonas” dalyvavo 16 Europos šalių ir daugiau kaip 10 tūkst. policijos pareigūnų, leistinas greitis buvo kontroliuojamas 8 281 taške.

Europoje stacionariais greičio matuokliais buvo užfiksuoti 62 142 greičio viršijimo atvejai, o pareigūnai patikrino daugiau kaip 1 mln. transporto priemonių bei nustatė 19 615 eismo taisyklių pažeidimų, t.y. eismo taisykles pažeidė apie 19 proc. vairuotojų.

Lietuvos kelių policijos tarnybos inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!