- Reklama -

Pedofilijos bylos pabaiga: jau kitą savaitę Laimutė Stankūnaitė su dukrele gali būti išvežtos iš Lietuvos. KK nuotr.

Pirmadienį, lapkričio 21 d., Kėdainių rajono apylinkės teismas turėtų padėti tašką Drąsiaus Kedžio dukrelės gyvenamosios vietos nustatymo byloje.

Sprendimas šioje byloje, šaltinių duomenimis, bus toks pat, kaip ir 2010 m. gegužės 14 d. priimtoje Kėdaini rajono apylinkės teismo teisėjo B.Varsackio nutartyje: D.Kedžio dukrelės gyvenamoji vieta nustatoma su Laimute  Stankūnaite, nutarimą vykdyti skubiai.

Jau kitą savaitę, šaltinių duomenimis, Laimutė Stankūnaitė su dukrele, pakeitus tapatybes, turėtų būti išvežtos iš Lietuvos.

Tam, kad būtų nugesintas D.Kedžio dukrelės perdavimas mamai ir išvežimas iš Lietuvos, šaltinių duomenimis, sprogs „prokurorų skandalas“ – bus esą į viešumą paleista tokia informacija, kuri į antrą planą nustums D.Kedžio dukrelės ir L.Stankūnaitės išvykimą iš Lietuvos.

Papildyta:  prašoma stabdyti bylos nagrinėjimą, kol bus išnagrinėta pedofilijos byla

Visuomeninis judėjimas “Drąsiaus kelias” kreipėsi į Lietuvos valstybės vadovus, o taip pat į teisėsaugos bei teisėtvarkos institucijų vadovus, kad būtų imtasi visų įmanomų priemonių ir būtų sustabdytas skubus mergaitės sugrąžinimas L.Stankūnaitei, kol neišnagrinėta pedofilijos byla.

“Kėdainių rajono apylinkės teisme 2011 m. lapkričio 21 d. 9 val.paskirta nagrinėti Drąsiaus Kedžio dukros  gyvenamosios vietos nustatymo byla.

Bylą nagrinėja teisėjas Vitalijus Kondratjevas, kuris atmeta Neringos Venckienės prašymus stabdyti bylą iki kol bus išnagrinėta PEDOFILIJOS BYLA.

Baudžiamojoje byloje kaltinamojo akto išvadoje nurodyta, kad Andrius Ūsas kaltinamas tuo, kad jis nuo 2006 metų lapkričio mėnesio iki 2008 metų lapkričio 23 d. bute, esančiame adresu M. Gimbutienės g. 8-1, Kaune, kurį nuomavo Laimutė Stankūnaitė, tyrimo metu tiksliai nenustatytą skaičių kartų mažametei  laižė įvairias kūno vietas, lytinius organus bei prašė mažametės laižyti savo kūną, taip tvirkindamas mažametį asmenį, ir tuo padarė nusikaltimą, numatytą LR BK 153 str.

Taigi kaltinamasis aktas patvirtina, kad L. Stankūnaitė galimai susijusi su kaltinamojoje išvadoje nurodyta nusikalstama veika, nes nusikalstama vieta yra L. Stankūnaitės nuomojamas butas.

Baudžiamosios bylos nagrinėjimo metu gali paaiškėti, kad nusikalstamą veiką padarė ne tik A. Ūsas, bet ir kiti asmenys, tarp jų L.Stankūnaitė, taigi iki baudžiamosios bylos išnagrinėjimo pripažinta nukentėjusiąja mažametė negali būti perduota kaltinamojo pedofilija A.Ūso draugei L. Stankūnaitei.

Baudžiamojoje byloje nustatyti faktai savo teisine galia turės prejudicinės teisinės reikšmės būsimam teismo sprendimui civilinėje byloje dėl vaiko gyvenamosios vietos.

Civilinės bylos sustabdymas pagal CPK 163 straipsnio 3 punktą atitinka privalomojo bylos sustabdymo pagrindo paskirtį ir yra teisėtas, tačiau į tai teisėjas V. Kondratjevas visiškai nekreipia dėmesio.

Šiuo metu Drąsiaus Kedžio dukros gyvenamąją vietą nustačius su L. Stankūnaite, būtų galutinai sugriauta pedofilijos byla, nes L. Stankūnaitė gina ne vaiko, bet kaltinamojo pedofilija A. Ūso interesus.

Teisėjas V. Kondratjevas skuba grąžinti mažametę L. Stankūnaitei ir galutinai sugriauti pedofilijos bylą.

Prašome skubiai imtis priemonių, kad būtų sustabdyta byla dėl Drąsiaus Kedžio dukros gyvenamosios vietos nustatymo, – rašoma kreipimesi į Lietuvos valstybės ir teisėsaugos bei teisėtvarkos institucijų vadovus.

Drąsiaus Kedžio dukrelės likimui neabejinga ir visuomenė:  aktyviai renkami parašai po peticija, kurioje taip pat prašoma stabdyti D.Kedžio dukrelės sugrąžinimo L.Stankūnaitei bylą, kol nebus išnagrinėta pedofilijos byla.

Kaip žinia, Generalinė prokuratūra birželio mėnesį kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą, prašydama sustabdyti pedofilijos bylą, kadangi vienintelis kaltinamasis joje Andrius Ūsas yra miręs. Tačiau Aukščiausiasis Teismas atmetė Generalinės prokuratūros prašymą ir pedofilijos byla bus nagrinėjama toliau Vilniaus 2-ame apylinkės teisme.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!