- Reklama -
Jungtinėje Karalystėje sulaikytas metus ieškotas Kamuolinių grupuotės narys
Jungtinėje Karalystėje sulaikytas metus ieškotas Kamuolinių grupuotės narys

2020 m. balandžio 29 d. Jungtinėje Karalystėje sulaikytas Kamuolių ginkluoto nusikalstamo susivienijimo narys (gimęs 1975 m.), kuris buvo ieškomas nuo praėjusių metų gegužės 2 d. Šiuo metu derinamas įtariamojo ekstradicijos į Lietuvą klausimas.
Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnams nuolat intensyviai keičiantis informacija su Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje, taip pat itin glaudžiai bendradarbiaujant su Jungtinės Karalystės teisėsaugos institucijomis, bendros operacijos metu buvo sulaikytas šis pavojingas asmuo. Sulaikymo operacijai buvo rengimasi apie pusantro mėnesio, vyras buvo sulaikytas Londone, savo namuose.
Lietuvos kriminalinės policijos biure atliekamas sudėtingas, didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamo susivienijimo, ginkluoto šaunamaisiais ginklais bei sprogmenimis, veikusio Lietuvos   Respublikoje bei užsienio valstybėse bei jo narių daromų sunkių ir labai sunkių nusikaltimų. Šioje byloje nustatytas didelis įtariamųjų skaičius (apie 80), kriminalistai tiria didelį skaičių labai sunkių ir sunkių nusikaltimų, galimai įvykdytų nuo 1999 iki 2018 metų tiek Lietuvoje, tiek Europos Sąjungoje, tiek trečiosiose šalyse.

PD inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!