- Reklama -
Geras miegas - būtinas kiekvieno žmogaus fiziologinis poreikis, kuris gali užtikrinti, kad kita diena bus produktyvi
Geras miegas – būtinas kiekvieno žmogaus fiziologinis poreikis, kuris gali užtikrinti, kad kita diena bus produktyvi

Geras miegas – būtinas kiekvieno žmogaus fiziologinis poreikis, kuris gali užtikrinti, kad kita diena bus produktyvi. Tiesa, ne visi supranta, kad geras miegas yra neatsiejamas nuo tinkamiausios patalynės pasirinkimo ir tik tokiu atveju, kai ji bus maloni odai, suteiks galimybę jai kvėpuoti ir tuo pačiu nedirgins – kokybė bus puiki.

Dažniausiai kokybiškam miegui rekomenduojama paklodė su guma, kuri tolygiai apsiaučia lovą, tad net ir neramių naktų metu išvengiama “susisukimo”. Radus gerą paklodę – skirkite laiko jos priežiūrai, kad ji kuo ilgiau tarnautų.

Satino paklodė 

Iš satino gaminamos paklodės yra bene pats populiariausias pasirinkimas, kadangi šis medvilninis audinys yra malonus odai, suteikia galimybę jai kvėpuoti, galiausiai, džiugina ilgaamžiškumu. 

Satininė paklodė nereikalauja iš savininko jokios ypatingos priežiūros, galima plauti daug kartų – ji išliks geros kokybės. Dažniausiai skalbiama  40 laipsnių temperatūroje, užstačius programą, kurioje nėra labai daug sūkių. 

Žinoma, labai svarbu įsitikinti, kad audinys – tikrai 100 medvilninis. Kadangi tik tokiu atveju priežiūra bus paprasta, o gaminys Jums tarnaus ilgai. 

Flanelės paklodė 

Šiek tiek jautresnis pasirinkimas yra flanelės paklodė, kurios reikalauja ne tokios grubaus skalbimo. Tai irgi yra natūralus audinys, medvilninis, tačiau jo paviršius yra “sušiauštas”. Tai suteikia galimybę justi malonų sąlytį su oda, tačiau dažnai skalbiant tas malonus pūkinis paviršius paprasčiausiai nunyksta.

Skalbimo metu geriausią patalynę yra išversti  blogąją pusę. Taip pat puikiai tinka specialus skalbinių maišelis, kuris taip pat kuo ilgiau išsaugos paviršių. Skalbimui taip pat tinka temperatūra, kuri yra ne aukštesnė nei 40 laipsnių.

Lino paklodė

Lininės paklodės šiuo metu retesnis pasirinkimas. Vis dar galima rasti žmones, kurie jas naudoja vasaros metu, tačiau apskritai – paviršius ne toks malonus, tad dažniausiai tai rečiau pasirenkamas variantas.

Šio audinio paklodes geriausia skalbti ne aukštesnėje nei 30 laipsnių temperatūroje, kadangi kitu atveju jos gali pradėti trauktis. Taip pat labai svarbu, kad būtų paliktos džiūti natūraliai. Su kiekvienu skalbimu linas taps vis minkštesnis, o tai – gerai.

Šilkinė paklodė

Galiausiai, kiek retesnis pasirinkimas yra šilko paklodės, kurios vertinamos dėl patrauklumo, tačiau dažniausiai nuo įsigijimo atgraso kaina. Sakoma, kad miegant ant šilko patalynės – atsigaus oda bei plaukai.

Priežiūra – nesudėtinga, tačiau turėtų būti plaunama kuo rečiau. Geriausia – iki 30 laipsnių, taip pat – programa, kuri skirta jautriems audiniams

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!