- Reklama -
Kauno apygardos prokuratūros vyr.prokuroras K.Betingis. KK nuotr.

Šių metų gegužės 4 dieną internetiniame portale komentaras.lt paskelbtas straipsnis „Sapnai pildosi ne visiems (laisvu žanru savaitgalio pasiskaitinėjimui)“, pasirašytas Vidmantės Jasukaitytės vardu.

Minėtoje publikacijoje, neva remiantis sapnu kaip pagrindu, rašoma, kad kažkoks prokuroras Kęstutis kartu su grupe asmenų, įvardintų verslininkais, Kaune, „Kauno“ viešbučio restorano rūsyje, galėjo ruošti sąmokslą, turint tikslą nuo pareigų nušalinti aukštus valstybinių institucijų vadovus, o taip pat, anot straipsnio autorės, sprendė atskirų baudžiamųjų bylų tolimesnį teisinį likimą.

Be to, 2013 m. gegužės 14 dieną komentaras.lt internetiniame portale paskelbta vieša informacija straipsnyje „J.Razma kreipėsi į Seimo antikorupcijos komisijos pirmininką dėl žinomos rašytojos „sapno“, kuris panašus į tikrovę“, kuriuo pranešama, kad Seimo narys Jurgis Razma, remdamasis V.Jasukaitytės „sapnų“ pagrindu, inicijuoja „sapnų“ Parlamentinį tyrimą mano, K. Betingio, atžvilgiu.

Turiu pagrindo manyti, kad tokiais veiksmais jau ne pirmą kartą siekiama dezinformuoti visuomenę bei valstybės vadovus, destabilizuoti esamą visuomeninę situaciją šalyje, diskredituoti valstybinę teisinę instituciją – prokuratūrą – bei asmeniškai mane, apygardos vyriausiąjį prokurorą.

Manau, kad tai gali būti daroma siekiant paveikti mane už ilgalaikę aktyvią profesinę veiklą bei pilietinę poziciją tiriant rezonansines nusikalstamas veikas ir Vilniaus teisme liudijant šiuo metu nagrinėjamoje taip vadinamoje policijos pareigūnų byloje, o galimai ir sutrukdyti dalyvauti atrankoje į Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pareigas.

Pareiškiu, kad nei aš, apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras, nei valstybinė institucija – Kauno apygardos prokuratūra – neturėjome ir neturime nieko bendro nei su viešai skleidžiamais „sapnais“, nei su šių „sapnų“ autoriais ir juos skleidžiančiais asmenimis, nei tuo labiau su šių autorių galimai kuriamais valstybės sąmokslais ir sąmokslų teorijomis.

Šios akcijos iniciatoriams ir aktyvistams būtina priminti, kad Lietuvos Respublikos Konstitucijos 25 straipsnyje įtvirtinta teisė bei laisvė reikšti įsitikinimus ir skleisti informaciją nesuderinama su nusikalstamais veiksmais – šmeižtu ir dezinformacija, o LR Prokuratūros įstatyme nedviprasmiškai perspėjama, kad atlikdamas savo funkcijas prokuroras yra nepriklausomas nuo kitų valstybės valdžios institucijų, pareigūnų, politinių partijų, politinių ir visuomeninių organizacijų ir kitų asmenų. Čia pat akcentuojama, kad prokurorams negali būti daromas joks politinis, psichologinis ar kitoks neteisėtas poveikis, kurie galėtų turėti įtakos jų priimamiems sprendimams arba kitaip kištis į prokurorų veiklą. (Prokuratūros įstatymo 11 str.)

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras

Kęstutis Betingis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!