- Reklama -
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Suomijos Prezidentu Sauli Niinisto atidarė „Fortum Klaipėda" termofikacinę elektrinę. lrp.lt nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Suomijos Prezidentu Sauli Niinisto atidarė „Fortum Klaipėda” termofikacinę elektrinę. Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje pastatyta jėgainė šilumą gamins degindama biokurą ir atliekas.

„Fortum Klaipėda” termofikacinė elektrinė – tai ne tik vieta, kur tai, kas atlieka, tampa tuo, kas naudinga, tai yra elektros energija ir šiluma. Tai ir konkretus pavyzdys, kaip sėkmingai įgyvendinami Lietuvos ir ES energetikos prioritetai”, – sakė Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, šis projektas būtų neįmanomas be suvokimo, jog būtina išnaudoti vietinius energijos šaltinius. Tai Lietuvos strateginis tikslas, tapęs ir visos ES tikslu. „Fortum Klaipėda” patenkins apie 40 procentų Klaipėdos miesto šilumos poreikio.

Prezidentės teigimu, „Fortum Klaipėda”, perdirbdama komunalines atliekas, prisideda prie aplinkos saugojimo, tačiau ne mažiau svarbu, kad įmonė ir ateityje išliktų skaidri ir atvira visuomenei, teikdama informaciją apie poveikį aplinkai.

„Geriausi sprendimai gimsta bendradarbiaujant verslui ir valstybei, bendradarbiaujant šalims. Europos Sąjunga sukuria tokį bendradarbiavimą ir suteikia galimybę verslui peržengti valstybių sienas. Jo vertė – konkurencinės šilumos kainos Klaipėdos gyventojams, mažesnė priklausomybė nuo dujų monopolio ir modernus atliekų tvarkymas”, – sakė šalies vadovė.

Prezidentė palinkėjo „Fortum Klaipėda” būti ne tik pirmai regione ir didžiausiai tokio tipo šilumos tiekėjai, bet ir atsakingo verslo pavyzdžiu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!