- Reklama -

Klonio gatvėje buvo nerimo naktis: anksti ryte buvo tikimasi policijos šturmo. KK nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook“ – pagalbos šaukimo signalai: teigiama, kad gauta patikima informacija, jog policija Klonio gatvę šturmuos greičiausiai šeštadienį, gegužės 12 d., o jeigu operacija šeštadienį dėl žmonių gausos bus atšaukta, mergaitę planuojama paimti kitą dieną, tačiau ne vėliau kaip iki gegužės 16 d.

„Neseniai gavome tokią patikimą informaciją: nuo rytojaus, šeštadienio, gegužės 12 d., iki trečiadienio, gegužės 16 d., reikia kuo daugiau žmonių Klonio gatvėje nuo 6 val. iki 22 val. – tikrai suplanuota paimti mergaitę per šias dienas.

Didžiausia tikimybė, kad ims rytoj, šeštadienį, 6 val. ryte. Nuo 5 val. ryto ar net nuo anksčiau bus užblokuotos visos gatvės, nebus galima pasiekti Klonio gatvės“, – rašoma internetinėje erdvėje siuntinėjamoje informacijoje. Dėl šios priežasties socialiniame tinklapyje ir komentaruose žmonės yra kviečiami rinktis į Klonio gatvę dar iki paryčių.

Taip pat teigiama, kad „visi policijos “mokymai” ir rimti signalai siunčiami, pvz., Skučienei, kad “ims mergaitę”, buvo siunčiami dėl kelių priežasčių: viena jų – paskaičiuoti laiką, per kiek susirenka žmonės. Paskaičiavo, kad vidutinis laikas – 1 – 1,5 val. neutralioje aplinkoje, gatvės sąlygomis. Antra, dukart atliko kontrolinius operacijos bandymus, viskas jiems pavyko. Paskaičiuota, kad per paskelbtą aliarmą, kad „ims mergaitę“, susirenka apie 100 – 150 žmonių.“

Papildyta: šeštadienis, 9.40 val.

Policijai paskelbus, kad jau pasirašytas planas, kaip paimti mergaitę, ir pasklidus informacijai, kad mergaitę planuojama “imti” šeštadienį-trečiadienį, t.y. kad terminas mergaitės “paėmimui” nustatytas iki gegužės 16 d., ir kad policija dar gerą valandą prieš operaciją užblokuos kvartalą ir neprileis žmonių prie Kedžių namų, šeštadienį, gegužės 12 d., žmonės Klonio gatvėje susirinko dar prieš 5 val. ryto. Mat teismo sprendimu antstolei mergaitę “imti” leidžiama nuo 6 iki 22 val.

“Jau prieš 5 val. nebuvo kur mašinos pasistatyti, visa gatvė buvo pilna”, – apie situaciją Garliavoje “Karštam komentarui” sakė Audronė Skučienė.

“Kol kas policija dar neatvažiavo. Tačiau gali bet kada atvažiuoti”, – sakė A.Skučienė.

Svarstoma, ką reiškia “nutekėjusi” informacija, kad policija “dukart atliko kontrolinius bandymus, operacija pavyko”.

Į Klonio gatvę pas mergaitę buvo dukart atvykusios vaiko teisių apsaugos specialistės. Vieną kartą buvo atvykusi kovo 23 d. herojė A.Vežbavičiūtė, kurią mergaitę gerai priėmė, noriai bendravo, žmonės jai, einant per Kedžių kiemą, plojo, antrą kartą – nepažįstama, prie kurios mergaitė nėjo nei iš tolo.

“Gal patikrino, kad mergaitė gerai priima Vežbavičiūtę ir operacijai bus pasitelkta Vežbavičiūtė? Ji galėtų mergaitę už rankos paimti, pastumti – juk mergaitė ja pasitiki”, – svarstė artimieji.

Manoma, kad per antrą bandymą paimti bus iš Kedžių namų išvaryti seneliai, mergaitės artimieji, o namuose kad bus palikta tik mergaitė su vaiko teisių apsaugos specialiste, kuri pagal įstatymą ir turi perduoti vaiką biologinei motinai.

Policija paskaičiavo, kad prie Kedžių namų nuolat budi 20-30 žmonių, o per paskelbtą aliarmą per 1-1,5 val. susirenka iki 150 žmonių.

Tuo tarpu policijai mergaitės “paėmimo” operacijai  reikia pusvalandžio.

“Taigi kol per valandą susirinks žmonės, mergaitė bus paimta”, – apie galimą scenarijų kalbėjo A.Skučienė.

Buvęs policijos pareigūnas “Karštam komentarui” išsakė nuomonę, kad norint apsaugoti mergaitę, prie Kedžių namų nuolat turi būti ne mažiau 150 žmonių.

Kritinis laikas – iki gegužės 16 dienos.

15.50 val.

Klonio gatvėje kol kas ramu.

Grupė parlamentarų: Atsakomybė už įstatymų pažeidimus ir žalą vaikui teks visų pirma antstolei, o taip pat Vaikų teisių apsaugos tarnybai bei policijai

Grupė parlamentarų penktadienį paskelbė pareiškimą, kuriuo apgailestauja, kad teisėsaugos institucijos nesiėmė veiksmų, kad būtų sustabdytas V.Kondratjevo sprendimas, ir teigia, kad už žalą vaikui teks atsakyti antstolei, Vaiko teisių apsaugos tarnyboms ir policijai.

“Apgailestaujame, kad teisėsaugos institucijos nesiėmė jokių veiksmų, kad Kėdainių apylinkės teismo nutarimas nebūtų vykdomas, kol nebus išnagrinėta Kauno pedofilijos byla ir kol nebus grėsmės dėl mergaitės psichologinio traumavimo.

Esame pasipiktinę dėl kai kurių teisininkų siūlymų, kad mergaitės paėmimui iš jos gyvenamosios aplinkos gali būti panaudotas net ginklas.

Nepritariame Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko S. Šedbaro viešai pareikštiems siūlymams susidoroti su Garliavoje susirinkusiais piliečiais, kurie nepritaria Kėdainių teisėjo nutarimui skubiai nustatyti naują gyvenamąją vietą mergaitei.

Pareiškiame, kad antstolės patvarkymas naudoti prievartą ir pasitelkti net specialiąsias tarnybas neatitinka nei įstatymų, nei teismo sprendimo, nei žmogiškumo vertybių.

Atsakomybė už įstatymų pažeidimus ir žalą vaikui teks visų pirma antstolei, o taip pat Vaikų teisių apsaugos tarnybai bei policijai”, – pareiškime teigia Seimo nariai Gintaras Songaila, Asta Baukutė, Ligitas Kernagis, Aurelija Stancikienė, Rima Baškienė, Kazimieras Uoka, Rytas Kupčinskas, Jonas Šimėnas, Saulius Stoma, Naglis Puteikis.


- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!