- Reklama -

Teisėsauga teigia, kad iki šiol nenustatyta, kus slėpėsi D.Kedys. O gal tiesiog nenorima nustatyti? KK nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjama buvusių ir esamų Policijos departamento pareigūnų byla praskleidė Kauno įvykių širmą: paaiškėjo, kad apie planuojamas Kauno žudynes pareigūnams buvo iš anksto žinoma. Ir ne tik apie žudynes, bet ir apie ginklą.

Kaip teisme paliudijo Kauno apygardos prokuratūros vyr.prokuroras Kęstutis Betingis, po teisėjo J.Furmanavičiaus nužudymo jam vyriausybiniu telefonu paskambino prokuroras iš Vilniaus (ar tai R.Jancevičius, ar tai V.Barkauskas – teisme konkrečiai negalėjo prisiminti) ir uždavė konkretų klausimą apie ginklą, kuriuo galėjo būti nušautas teisėjas. K.Betingiui paskambinęs prokuroras paklausė, ar tai galėjo būti perdirbtas pistoletas IŽ su duslintuvu. Tokia informacija buvo gauta iš policijos.

Tačiau nagrinėjant šitą pareigūnų bylą, į akis krenta ir kita detalė: liudininkai kalba apie tai, kad iki šiol nenustatyta, kur beveik septynis mėnesius slėpėsi Drąsius Kedys. Esą žinoma tik tiek, kad palikęs baltą mikroautobusą prie A.Ūso namų D.Kedys išvažiavo į Raseinių pusę. D.Kedį esą atpažino vienos kaimo parduotuvės, kurioje jis pirko gaiviųjų gėrimų, pardavėjos.

Ar gali taip būti, kad policija, susekusi Bulgarijoje patį Henriką Daktarą ir jį pargabenusi į Lietuvą, negalėjo surasti, kur slapstosi Drąsius Kedys?

Vienas Raseinių rajono gyventojas „Karštam komentarui“ papasakojo tokią istoriją: esą Drąsius Kedys slėpėsi Raseinių rajone buvusiame tarybiniais laikais Skaraitiškės tarybiniame ūkyje pas žmogų, kuris išdirbinėja kailius ir kurį D.Kedys esą pažinojo dar nuo tų laikų, kai prekiavo kailiais. „Tačiau vieną naktį atsirado pas tą žmogų pareigūnai su kaukėmis, gal „Aras“, suguldė ant žemės, tas žmogelis iš baimės net apsilengvino, ir, prigrasinę, kad niekam nesakytų, Drąsių Kedį išsivežė“, – redakcijai pasakojo vienas Raseinių rajono gyventojas iš tų kraštų.

Tai maždaug sutapo su tuo laikotarpiu, kai Drąsiaus Kedžio sesuo Neringa Venckienė sulaukė netikėto ir keisto Kauno apygardos prokuratūros prokuroro E.Palaimos skambučio. 2010 m. vasario 27 d. žmogžudystes Kaune tiriantis prokuroras E.Palaima paskambino N.Venckienei ir paklausė, „kas gins Drąsių Kedį“. Neringa Venckienė tada suprato, kad jos brolis yra sulaikytas ir kad jam reikia advokato.

Tačiau informacija, kad Drąsius Kedys sulaikytas, buvo paneigta, o vienas dabar pareigūnų byloje teisiamas pareigūnas „Karštą komentarą“ bandė įtikinti, esą tai buvo „operatyvinė priemonė – padarius melagingą skambutį, stebėti N.Venckienės aplinką, kad susektų, kur slepiasi Kedys, nes po tokio skambučio Kedžio artimieji bandys patikrinti, ar Kedys nėra sulaikytas“.

Bet jeigu padarytume hipotezę, kad informacija, kurią papasakojo vienas Raseinių rajono gyventojas, yra teisinga, tuomet būtų logiška, kodėl netiriamos Drąsiaus Kedžio mirties aplinkybės – nebandoma išsiaiškinti, iš kur jo gerklėje atsirado 14 cm švendrė, kodėl šalia kūno – teisėjo nužudymo ginklas be Kedžio DNR: tokiu atveju su pareigūnais būtų siejamos ne tik nesustabdytos Kauno žudynės, bet ir D.Kedžio mirtis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!