- Reklama -

KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo patvirtino naujos sudėties Teisėjų atrankos komisiją. Komisijos sudėtis pakeista pasibaigus ankstesnės komisijos narių įgaliojimams.

Naujos Komisijos nariais paskirti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas, Mykolo Romerio universiteto docentas dr. Egidijus Baranauskas, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėja Laimė Baltrūnaitė, Lietuvos apeliacinio teismo teisėja Rūta Mickevičienė, Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto profesorė, fakulteto dekanė dr. Julija Kiršienė, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Psichiatrijos klinikos docentas dr. Eugenijus Laurinaitis, žurnalistas Aurimas Perednis, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Viešosios teisės katedros docentas, buvęs Konstitucinio Teismo teisėjas dr. Zenonas Namavičius, kuris paskirtas ir šios komisijos pirminku.

Šalies vadovė su naujos Teisėjų atrankos komisijos nariais aptarė kandidatų į teisėjus atrankos kriterijus, diskutavo teismų sistemos tobulinimo klausimais.

Susitikimo metu Respublikos Prezidentė pabrėžė, kad įvairių sričių specialistų, žiniasklaidos atstovų ir teisės mokslininkų dalyvavimas teisėjų atrankos komisijoje yra objektyvios ir skaidrios teisėjų atrankos garantija bei teismų sistemos atvirumo didinimo ženklas.

„Nuo kiekvieno teisėjo profesionalumo ir padorumo priklauso žmonių pasitikėjimas teismais ir teisingumu. Todėl išskirtinis dėmesys turi būti skiriamas ne formaliems teisinio darbo stažo ir panašiems kriterijams, bet svarbiausia – profesinei kvalifikacijai, dalykinėms ir asmeninėms savybėms, nepriekaištingai reputacijai”, – pabrėžė Prezidentė.

Siekdama sustiprinti pasitikėjimą teismais šalies vadovė teisėjų atrankai ir veiklos vertinimui skiria ypatingą dėmesį, o priimdama sprendimą dėl teisėjų skyrimo, asmeniškai susitinka su kiekvienu pretendentu į teisėjus.

Prezidentės iniciatyva jau pernai sugriežtinta teisėjų atrankos ir vertinimo tvarka, viešinama visa informacija apie teisėjų atrankas ir joje dalyvaujančius asmenis, sugriežtinta teisėjų egzaminų tvarka, sustiprinta teismų veiklos ir bylų nagrinėjimo trukmės kontrolė, kurią padeda užtikrinti reali teismų pirmininkų rotacija.

Prezidentės spaudos tarnybos inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!