- Reklama -
Policijos departamentas pateikė savo poziciją dėl K.Lančinsko. KK nuotr.
Policijos departamentas mano, kad beveik 11 metų buvęs vienu iš policijos vadovu K.Lančinskas turėtų prisiimti bent dalį atsakomybės . KK nuotr.

Policijos departamentas pateikė savo poziciją į šiandien pasirodžiusį buvusio Vilniaus apskr. VPK vadovo K. Lančinsko interviu žiniasklaidoje. 

Dėl išėjimo iš sistemos VRS

Mūsų duomenimis, K. Lančinskas atrankoje į ES misiją dalyvavo likus keliems mėnesiams iki įvykio su automato pametimu, todėl sieti jo išėjimą su šiuo įvykiu būtų nesąžininga.

Budėjimas namuose

Kaip ir numato Vidaus tarnybos statutas, yra sudaryti ir patvirtinti vadovų budėjimų grafikai po darbo ir savaitgaliais. Šie budėjimai atsirado norint sustiprinti pavaldinių darbo drausmę, elgesį, pareigūnų budrumą ir pasirengimą, reaguojant į teroristinius išpuolius ES ir kitose šalyse. Įstatymas numato, kad namuose budintys pareigūnai turi būti pasiruošęs bet kuriuo metu reaguoti į galimus neramumus ir atvykti į darbą. Tuo tarpu budintys policijos vadovai nemiega namuose, o organizuoja netikėtus patikrinimus ir kontroliuoja pavaldinių darbo drausmę. Jei Lančinskas, kuris pats buvo įtrauktas į šiuos budėjimus, vietoje darbo, “miegojo”, tai parodo jo požiūrį į jam pavestą darbą.

Pertvarkos

Pertvarkų tikslas – daugiau pareigūnų gatvėse, operatyvesnis reagavimas į gautus pranešimus, mažiau, bet geresnių policijos pastatų, didesnis pareigūnų atlyginimas ir geresnis aprūpinimas, daugiau dėmesio pareigūnų kvalifikacijai ir mokymams. Tegul meta akmenį tie, kurie pasakys, kad to nereikia šalies gyventojams ir policijai?

Tokiu keliu jau seniai nuėjo senosios, žymiai turtingesnės Europos šalys, todėl palikti viską, kaip buvo iki šiol, neturime teisės. Privalome keistis, atsižvelgdami į geopolitinę situaciją, kintantį nusikalstamumą.

Vykstant pertvarkoms, visuomet yra įvairių nuomonių, stengiamės jas visas išklausyti ir įvertinti. Apie pertvarkas nuolat diskutuojame su savo darbuotojais, socialiniais partneriais, ne kartą apie tai buvo informuojama ir visuomenė.

Atkreipiame dėmesį, kad sprendimą dėl pertvarkų priėmė kolegialus policijos organas – Policijos Taryba, kurios sudėtyje visuomet buvo ir K. Lančinskas, pritaręs pokyčiams ir net juos skatinęs.

Dėl draudimo reikšti savo nuomonę

Visiems policijos darbuotojams, dirbantiems sistemoje, sudarytos visos įmanomos sąlygos reikšti savo nuomonę, vidiniame tinkle atvirai diskutuoti su kolegomis, tiesiogiai bendrauti su policijos vadovais, jiems pateikiama visa informacija apie pertvarkas (posėdžių protokolai, medžiaga ir t.t.)

Dėl pareigūnų persekiojimo

PD Imuniteto valdyba 2014 m. pradėjo 122 tyrimus dėl nesąžiningų pareigūnų veiksmų, 2015 m. – 93. Ir toliau kovosime su nesąžiningais ir korumpuotais pareigūnais, tačiau ginsime sąžiningus ir netyčia suklydusius kolegas.

Išlaidos reprezentacijai

Atėjus naujai PD vadovybei, išlaidos reprezentacijai nepadidėjo. 2015 m. policijos suma reprezentacijai buvo sumažinta 10 proc. (lyginant su 2014 m.) Pagal LRV nutarimą maksimali kiekvienos įstaigos riba reprezentacijai gali būti iki 1 proc. biudžeto, tuo tarpu policijos pernai išleista suma – tik 0,11 proc. nuo visų išlaidų.

Vietoje pabaigos

Ar tikrai viešai savo kolegas ir instituciją kritikuojantis K. Lančinskas elgiasi etiškai tegul atsako jis pats. Kažin ar labai etiška nieko nežinoti ir protestuoti, kai beveik 11 m. buvai vienas iš policijos vadovų? Tačiau kolegiškas solidarumas ir pareigūnų etika neleidžia mums toliau veltis į viešas diskusijas su buvusiais darbuotojais.

PD inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!