- Reklama -

JAV gyvenantys lietuviai inicijavo peticiją JAV valstybės departamentui, prašydami pagalbos sustabdyti D.Kedžio dukrelės teisių pažeidimus Lietuvoje. Nuotraukoje - LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir JAV Prezidentas B.Obama.Prezidentūros nuotr.

Skirta: Garbingajai valstybės sekretorei Hillary Rodham Clinton; Demokratijos, žmogaus teisių ir darbo biuro sekretoriaus pavaduotojui Michael H. Posner, Vyr. sekretoriaus pavaduotojai Deborah E. Graze; Europos ir Eurazijos reikalų biuro sekretoriaus pavaduotojui Philip H. Gordon; Šiaurės ir Baltijos regiono reikalų biuro direktoriui Dereck Hogan,  Lietuvos skyriaus pareigūnei Carol Werner; JAV ambasadai Lietuvoje

Nuo: Lietuvių bendruomenės JAV, JAV lietuvių kilmės piliečių ir Lietuvos piliečių, susirūpinusių gausiais žmogaus teisių pažeidimais Lietuvoje

Padėkite sustabdyti žmogaus ir vaiko teisių pažeidimus Lietuvoje, vykdomus Lietuvos pareigūnų.

Mes, amerikiečiai ir lietuviai, esame susirūpinę rimtais žmogaus teisių pažeidimais Lietuvoje ir apeliuojame į Jungtinių Valstijų vertybes bei ryžtą įtvirtinti bei apginti žmogaus teises įvairiose pasaulio dalyse. Turime nemažai vilties, nes sekretorė Clinton kelis kartus lankėsi Lietuvoje palaikydama saugią ir palaikančią aplinką per Sustiprintos partnerystės programą; ji gerai žino, kokius iššūkius patiria jauna Lietuvos demokratija. Kadangi JAV įmonės yra vieni didžiausių investuotojų Lietuvoje, tikimės, kad Jungtinių Valstijų vyriausybės dėmesys žmogaus teisių pažeidimams pasitarnaus JAV interesams, užtikrindamas saugią aplinką jos piliečiams Lietuvoje.

Žinoma, JAV ambasadorė Anne E. Derse reziduoja Lietuvoje, ji galėjo susipažinti su žmogaus teisių padėtimi. Tai, kad Lietuvos pareigūnai atvirai nesmurtauja prieš savo piliečius šaudydami juos gatvėse, visai nereiškia, kad žmogaus teisų yra paisoma. Prašome, kad JAV ambasadorė Derse apie žmogaus teisų padėtį pasikonsultuotų ne tik su 15 proc. lietuvių (ar žiniasklaida, kuri aptarnauja jų pažiūras), kurie yra gana patenkinti tuo, kaip dirba politinės ir teisinės institucijos Lietuvoje, nes jos aptarnauja jų interesus, bet ir su 85 proc. (kaip tvirtina ES atlikta apklausa) Lietuvos gyventojų dalies atstovais, kurie nepasitiki teisine sistema dėl gausių neteisingumo ir korupcijos atvejų, kuriuos atlieka teisėjai ir politikai.

Susidariusi padėtis kelia ypatingą rūpestį daugumai lietuvių. Tai paskatino mus kreiptis į JAV valstybės departamentą su viešu pareiškimu, reikalaujančiu skaidrumo, teisingumo ir žmogaus teisių apsaugos keleto metų senumo pedofilijos byloje, kurioje dalyvauja 8 metų mergaitė D.K. Lietuvos pareigūnų neteisingumas, jos teisių pažeidimai ir netgi prievarta prieš bejėgį vaiką parodė, kad korumpuoti teisėjai peržengė visas ribas. D. atvejis atspindi daugybės atskirų žmonių padėtį Lietuvoje.

Todėl daugybė Lietuvos gyventojų leidžia dienas ir naktis prie D. namų, taip išreikšdami paramą ir ryžtą ginti šį vaiką nuo Lietuvos pareigūnų ir tarnybų. Susiklostė nepaprastai tragiška padėtis, kai Lietuvos žmonės turi ginti nekaltą vaiką nuo savo Vyriausybės, kad ši nepažeidinėtų jo teisių. Viliamės, kad jūs įsiklausysite į 85 proc. Lietuvos gyventojų balsą, kurių valios nepaisoma, ir suprasite kaip jie jaučiasi šioje situacijoje. Prašau įvertinkite šią peticiją ne tik iš 15 proc. gyventojų, kurie gauna naudos iš korumpuotų Lietuvos institucijų, perspektyvos.

2012 m. kovo 22 d. teisėjas V. Kondreatjevas įteisino prievartos naudojimą, kad būtų pašalintos „kliūtys“ perduoti D. jos biologinei motinai, kurią D. kaltina pardavinėjus ją pedofilams (tai tas pats teisėjas, kuris suklastojo „įkalčius“ prieš Lietuvos pilietį; pastarasis neseniai pabėgo į Jungtines Valstijas ir jį JAV Iljinojaus Šiaurinės apygardos rytinio skyriaus teismas atsisakė ekstradikuoti į Lietuvą, kas pažymima Šarūno Paberaliaus ekstradicijos bylos išvadoje.)

Tragedija, kuri nutiko dėl didžiulio prokurorų ir teisėjų daromo neteisingumo prieš D., susijusi su tuo, kad jos liudijimai apie labai įtakingų Lietuvoje asmenų – politikų, teisėsaugos pareigūnų ir verslininkų – dalyvavimą pedofilijos veikloje yra ignoruojami, o jie patys išnaudoja visas savo galias, kad perduotų mergaitę motinai (kurią ši kaltina sąvadavimu pedofilams) iki kol pedofilijos byla nebus išspręsta. Anksčiau vienas Vilniaus teismas nustatė, kad yra pakankamai įkalčių, kad būtų pateikti kaltinimai D. mamai Laimutei Stankūnaitei, tačiau prokurorai vis delsė tai padaryti. Maža to, vienas prokuroras paskelbė, kad jis norėtų, jog D. motina atstovautų ją šioje byloje! Iš pradžių teisėjai vertė D. praeiti daugybę neetiškų psichologinio patikrinimo procedūrų, kurių metu ji nuolatos liudijo prieš savo mamą ir pedofilus. Paaiškėjo, kad šie jos liudijimai teisingi. Kadangi teisėjai iš traumuoto, tačiau tvirtai savo tvirtinančio vaiko nesulaukė liudijimų, kurie būtų naudingi pedofilijos veikos vykdytojams, kuriuos šie desperatiškai siekė išteisinti, teisėjai nusprendė visiškai ignoruoti jos liudijimus ir nurodė perduoti D. motinai, kad taip užbaigtų šią bylą.

2012 m. kovo 23 d. mes su pasibaisėjimu stebėjome prievartą, vykdomą Lietuvos Respublikos vardu. Buvo mėginama iš senelės rankų išplėšti persigandusį spiegiantį vaiką, nuolatos kartojantį, kad ji nenori eiti pas mamą.

Prieš mergaitę kaukėti apsauginiai ir biologinė motina Laimutė Stankunaitė panaudojo jėgą siekdami išsitempti ją iš namų. Be to, kaukėti apsauginiai vaiko akivaizdoje sumušė D. senelę, pagyvenusią moterį, taip pat ir jos seserį. Antstolė Sonata Vaicekauskienė prieš pedofilijos auką ir vienintelį gyvą liudininką stojo su mažiausiai trisdešimt ginkluotų policininkų, pasiruošusių ją pagrobti, kad apsaugotų atsakinguosius už šio vaiko pardavinėjimą ir išnaudojimą.

Toks mažo vaiko terorizavimas, kuriam sankciją išdavė ir palaikė Lietuvos pareigūnai, buvo nufilmuotas. Daugybė žmonių Lietuvoje, JAV ir kitose šalyse pasibaisėję žiūrėjo įrašą negalėdami patikėti savo akimis. Apie 9000 žmonių šiai dienai pasirašė peticiją, reikalaujančią Lietuvos pareigūnus nutraukti agresiją ir prievartą prieš nekaltą mergaitę (http://www.change.org/petitions/lithuanian-justice).

Smurtinė kampanija prieš D. 2012 m. kovo 23 d. nepavyko, kadangi vaiko teisių apsaugos darbuotoja nesileido antstolės ir policijos įbauginama ir nesutiko jiems padėti pabaigti savo smurtinės veiklos prieš panikos apimtą ir fiziškai sužalotą vaiką. Dabar antstolė, kad pasiektų savo, apmoko savo pajėgas ir planuoja dar agresyvesnį reidą prieš mergaitę.

Esame įsitikinę, kad perduoti D. jėga, prieš jos aiškiai išreikštą, dokumentais patvirtintą valią motinai, kurią ji kaltina pardavinėjusi ją pedofilams ir kuriai vis dar nepareikšti kaltinimai, nors įkalčių yra pakankamai, yra nehumaniška ir prieštarauja sveikam protui. D. turi būti užtikrinta teisė į sąžiningą pedofilijos bylos nagrinėjimą, kuri apimtų ir jos teisę liudyti ir (arba) kaip svarbų liudijimą pateikti ankstesnius pasisakymus.

Prašome, kad JAV Valstybės departamentas išreikštų savo poziciją šiuo klausimu, kadangi D. teisių pažeidimai prieštarauja ne tik sveikam protui, Lietuvos konstitucijai, Lietuvos įstatymams, bet ir kelioms Jungtinių Tautų Vaiko teisų konvencijos, kurią Lietuva ratifikavo 1995 metais, nuostatoms. Pagarbiai prašome įvertinti šią situaciją kaip vertinate ir kitus žmogaus teisių pažeidimus pasaulyje. Esame įsitikinę, kad Jūs nepriimtumėte Irano prezidento Ahmadinedžado aiškinimų, kad Yousef Nadarkani‘o mirties nuosprendis nėra žmogaus teisių pažeidimas, kadangi tai atitinka Irano įstatymus. Todėl mes tikimės, kad pedofilijos bylos klausimu jūs atsiklausite ne Lietuvos pareigūnų, kurie iškraipo parodymus ir dangsto pedofilinės veikos vykdytojus, bet pasitelksite patikimą nepriklausomą šaltinį.

Mes šioje byloje patyrėme pakankamai mirčių, tarp kurių yra ir mergaitės tėvas D.Kedys. Todėl mes manome, kad saugiausia mergaitei vieta gyventi – su teta Neringa Venckiene, kur mergaitė auginama jau keletą metų. Reikia tik vieno dalyko, kad būtų užtikrinta saugus mergaitės gyvenimas pas tetą – teisėjai ir valstybės pareigūnai turi liautis priekabiauti prie tetos ir bauginti ją už tai, kad rūpinasi D. ir siekia apginti jos teises.

Ačiū iš anksto už jūsų dėmesį šiame laikui jautriam reikale.

Pagarbiai,

P.S. Šią peticiją papildo žmonių parašai, kurie prašo JAV Valstybės departamentą išstoti su viešu pareiškimu dėl žmogaus teisių pažeidimų, nurodytų šioje peticijoje.

Pasirašyti reikia siunčiant email to ballv@att.net:  Vardas pavardė, sutinku su peticija

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!