- Reklama -
KK nuotr.
KK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Klaipėdos apskr. VPK) pareigūnei už neteisėtus veiksmus ikiteisminiame tyrime pasiūlytas netradicinis kyšis – butas, automobilis ir kelionė. Tačiau pareigūnė nesusigundė tokiu pasiūlymu, o kreipėsi į Imuniteto skyrių.
Klaipėdos apskrities VPK Imuniteto skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus nusikaltimo, kurio požymiai numatyti Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. 3 d. (Papirkimas – tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlęs, pažadėjęs ar susitaręs duoti arba davęs didesnės negu 250 MGL vertės kyšį).
Tyrimo metu nustatyta, kad pilietės R. T. ir I. B. Klaipėdos apskr. VPK Kriminalinės policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos 4-ojo skyriaus viršininkei, kaip kyšį, pasiūlė jos nuosavybėn perleisti butą, BMW markės automobilį bei kelionę į Turkiją. Pasiūlyto kyšio suma – maždaug 35 000 eurų – didžiausia policijos istorijoje. Atlygis pasiūlytas už tai, kad pareigūnė, pasinaudodama savo užimamomis pareigomis ir įtaka, atliktų neteisėtus veiksmus ikiteisminio tyrimo byloje dėl narkotinių medžiagų platinimo.
Pilietėms R. T. ir I. B. įteikti pranešimai apie įtarimus dėl papirkimo bei skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Už tokius veiksmus LR baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 7 metų.

PD inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!