- Reklama -

Apeliacinio teismo teisėjas A.Valantinas netrukus vadovaus Apeliaciniam Teismui. KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija, Teismų įstatymu ir atsižvelgdama į Teisėjų tarybos patarimą, pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui pritarti Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo Algimanto Valantino skyrimui šio teismo pirmininku.

“A. Valantinas yra patyręs teisininkas, turintis net 30 metų įvairiapusės teisinio darbo patirties, iš kurių 16 metų yra dirbęs teisėju įvairių grandžių teismuose. 54 metų A. Valantinas šiuo metu yra Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas.

Teisėjas yra sukaupęs didelę administracinio darbo patirtį – net 20 metų yra ėjęs vadovaujančias pareigas svarbiose valstybės institucijose. Karjeros pradžioje A. Valantinas yra dirbęs Širvintų rajono prokuratūros, taip pat Jonavos rajono apylinkės prokuratūros vyriausiuoju prokuroru, Jonavos rajono apylinkės teismo pirmininku, vėliau ėjo Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo pirmininko, Generalinio prokuroro pareigas. Taip pat A. Valantinas yra dirbęs Teismų departamento prie Teisingumo ministerijos direktoriumi.

Pretendentų į teisėjus atrankos komisija Algimantą Valantiną vienbalsiai įvertino kaip tinkamiausią kandidatą Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko pareigoms užimti. Vertinant pretendentų tinkamumą buvo atsižvelgiama į A. Valantino aukštą kvalifikaciją ir profesionalumą, ilgametį teisinio darbo stažą, įvairiapusę administracinę patirtį, gerus darbo kokybės rodiklius, asmenines ir dalykines savybes. A. Valantinas apibūdinamas kaip pareigingas, taktiškas, korektiškas, gerai planuojantis ir organizuojantis savo darbą teisėjas”, – teigiama Prezidentės spaudos tarnybos išplatintame pranešime spaudai.

Pagal Konstituciją, Apeliacinio teismo pirmininką iš šio teismo teisėjų skiria Prezidentas Seimo pritarimu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!