- Reklama -
N.Meilutis. KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija, pasirašė dekretą, kuriuo į generalinio prokuroro pareigas Seimui teikia Kauno apygardos teismo pirmininko Nerijaus Meilučio kandidatūrą.

Generalinio prokuroro kandidatūra pasirinkta konsultuojantis su teisininkų bendruomene, Prokurorų profesine sąjunga.

Kauno apygardos teismo pirmininkas N. Meilutis į generalinius prokurorus pasirinktas atsižvelgiant į kandidato aukšto lygio profesionalumą, didelę vadovavimo patirtį, kompetenciją, nepriekaištingą reputaciją, sąžiningumą, principingumą, reiklumą ir įvairiapusę darbo praktiką tiek teismų sistemoje, tiek teisėsaugos institucijose.

Kandidatas į generalinius prokurorus net 11 metų yra dirbęs teisėju įvairaus lygio teismuose, pastaruosius 5 metus ėjo vadovaujamas pareigas skirtingų pakopų teismuose. Nuo 2011 metų N. Meilutis vadovauja Kauno apygardos teismui – šis teismas yra vienas didžiausių Lietuvoje. Teisininkas 2010–2011 metais buvo Kaišiadorių rajono apylinkės teismo pirmininku, 2004–2010 metais dirbo teisėju Kauno miesto apylinkės teisme. Savo praktikoje jis yra nagrinėjęs visų kategorijų bylas.

N. Meilutis turi įvairiapusių profesinių įgūdžių teisingumo sistemoje – yra dirbęs ne tik teismuose, bet ir teisėsaugos institucijose. Kandidatas daugiau kaip 6 metus dirbo ikiteisminio tyrimo pareigūnu. Teisininkas specializavosi korupcinio pobūdžio nusikaltimų tyrime.

N. Meilutis aktyviai dalyvauja teisėjų savivaldos institucijų veikloje, yra išrinktas Teisėjų tarybos nariu. Jis yra įgijęs teisės magistro laipsnį Mykolo Romerio universitete.

Generaliniam prokurorui keliami svarbiausi tikslai yra užtikrinti efektyvų prokuratūros darbą ir ikiteisminio tyrimo kokybę, spręsti ilgos baudžiamojo proceso trukmės problemas, didinti visuomenės pasitikėjimą prokuratūra, garantuoti prokuratūros sistemos atsinaujinimą, prokurorų profesinį tobulėjimą ir gebėti telkti kolektyvą.

Taip pat Prezidentė, vadovaudamasi Konstitucija ir Prokuratūros įstatymu, pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui pasibaigus įgaliojimų laikui nuo birželio 14 d. atleisti Darių Valį iš generalinio prokuroro pareigų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!