- Reklama -
Mindaugas Bastys metamas iš Seimo. KK nuotr.
Generalinė prokuratūra M.Basčiui su VSD siūlo aiškintis teisme. KK nuotr.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras, išnagrinėjęs Seimo nario Mindaugo Basčio prašymą, priėmė nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, nes nebuvo padaryta nusikalstama veika, turinti piktnaudžiavimo (Baudžiamojo kodekso 228 str. 1 d.) požymių.
Seimo narys kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Valstybės saugumo departamentui (toliau – VSD) priimant atitinkamą sprendimą dirbti ar susipažinti M. Basčiui su įslaptinta informacija.
„Ta aplinkybė, kad teisėtai atlikto patikrinimo metu nustatytas aplinkybes VSD vertina kitaip nei pareiškėjas ir daro jam nepalankią išvadą, vertintina pagrindu ją skųsti įstatymo nustatyta tvarka, o ne konstatuoti piktnaudžiavimo požymius“, – rašoma prokuroro priimtame nutarime.
“Minėta VSD išvada gali būti skundžiama Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka”, – teigiama Generalinės prokuratūros išplatintame pranešime spaudai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!