- Reklama -

Kai A.Gureckis dar buvo gyvas: D.Mockus įteikia A.Gureckiui "MG Baltic" medalį. Dabar A.Gureckio nėra gyvo - likęs tik priešmirtinis raštelis, kuriame kaip kaltininkas įvardijamas D.Mockus
Priešmirtinio A.Gureckio laiško ekspertizė
Ekspertizės išvada: priešmirtinį laišką parašė pats A.Gureckis

„Jūs rašykite, o mes apsimesime, kad nieko neskaitome, nematome ir nežinome“, – panašu, tokios strategijos nusprendė laikytis Generalinė prokuratūra dėl „Karštame komentare“ aprašomos prieš metus privesto prie savižudybės Antano Gureckio bylos.

Turbūt Generalinė prokuratūra galvoja: apsimesime stručiu, įkišime galvą į smėlį, ir „Karštam komentarui“, pamačius, kad jokios reakcijos nėra, gal rašyti apie tą A.Gureckio bylą nusibos – tiesiog gal ims ir daugiau šitos bylos neeskaluos.

Deja, galime nudžiuginti – jeigu jau Generalinė prokuratūra nusprendė laikytis „stručio“ pozicijos, tai tą galvą smėlyje laikyti turės gana ilgai. Nes tylėti negalima – mat nepaisant to, kad Generalinė prokuratūra „nerado jokių duomenų“, jog A.Gureckis „būtų privestas prie savižudybės“, priešmirtinis raštelis, kuriame A.Gureckis dėl savo mirties kaltina „MG Baltic“ imperijos savininką Darių Mockų ir kišeninius pareigūnus, vis dėlto yra. Ir ekspertai nustatė, kad priešmirtinį raštelį parašė Antanas Gureckis, kad raštelis rašytas jo ranka. O argi tai – ne pakankamas pagrindas Generalinei prokuratūrai, kad A.Gureckio privedimo prie savižudybės byla būtų tiriama? Jei dabar – ne, tai gal po visų civilinių bylų – D.Mockaus bendrovių „kosminių“ ieškinių A.Gureckio našlei Violetai Gureckienei – Generalinė prokuratūra pagaliau tą „stručio“ galvą iš smėlio ims ir ištrauks?

Nes, pakartosiu (o lašas po lašo, sako, ir akmenį pratašo), – priešmirtinis raštelis, rašytas A.Gureckio ranka, kur jis kaltina dėl savo pasitraukimo iš gyvenimo Darių Mockų ir kišeninę teisėsaugą, tai yra. Tik kadangi Darius Mockus, kaip „Karštam komentarui“ yra pasakojusi A.Gureckio našlė V.Gureckienė, yra skridęs su prezidentu Valdu Adamkumi verslo reikalais į Ukrainą (taigi, suprask, turi ryšių „aukštai“), kadangi yra milijonierius ir, be to, valdo LNK televizijos kanalą, tai tokiam „aukštam“ žmogui greičiausiai prokuratūroje yra taikomi visiškai kiti standartai. Ne taip, kaip paprastiems. Ne taip, kaip, pvz., man, kai prokuratūra man labai norėjo iškelti baudžiamąją bylą dėl to, kad po straipsnio (tada dirbau kitame laikraštyje) nusišovė Alytaus policijos pareigūnas – mat aprašiau, kaip grupė Alytaus policininkų Policijos komisariate kankino vieną jauną alytiškį, kad šis prisiimtų vieną nužudymą; kadangi policininkai, kankindami, buvo su kaukėmis, alytiškis iš balso ir žiedo ant rankos atpažino ir įvardijo vieną pareigūną. Po straipsnio pareigūnų atžvilgiu buvo iškelta baudžiamoji byla ir tas atpažintas pareigūnas (matyt, kad nereikėtų išduoti kitų sadistiniame vaikinuko kankinime dalyvavusių policininkų) po pokalbio su vadovybe nusišovė. Apie tai, kad man dėl to turėtų būti iškelta baudžiamoji byla, rašė net vienas dienraštis. Bet, norinčiųjų nelaimei, nebuvo … priešmirtinio raštelio.

Tuo tarpu ši situacija – visiškai kita. Verslininkas Antanas Gureckis parduoda statybinės organizacijos „Mitnija“ savo akcijas D.Mockaus bendrovei, pagal akcijų pirkimo – pardavimo sutartį lieka vadovauti šiai įmonei, kaip direktorius vykdo valdybos, kurioje – D.Mockaus valdomos „MG Baltic“ deleguoti valdybos nariai, sprendimus, tačiau A.Gureckiui iškeliamas 77 milijonų litų civilinis ieškinys – neva dėl žalos, padarytos bendrovei, … vykdant tos pačios „MG Baltic“ valdybos narių priimtus sprendimus. Valdybos nariai, kurie priėmė sprendimus, kuriuos ir vykdė A.Gureckis, ir kurie už „kosmines“ sumas konsultavo UAB „Mitniją“, civilinėn atsakomybėn netraukiami, tuo tarpu buvęs bendrovės direktorius A.Gureckis – patrauktas.

O po „kosminio“ ieškinio (77 mln. Lt) prasideda ir derybos: restorane, netoli Vilniaus.

„Į restoraną „Keturios sostinės“ vyras nuvyko su E.Rumšu, kur susitiko su R.Kurlianskiu. Šis susitikimo metu atvirai pasakė, kad mano vyrą tampys po teismus tris metus, pasodins į kalėjimą 6-8 metams ir tuo metu perims visą mano vyrą turtą“, – teigė A.Gureckio našlė Violeta Gureckienė.

Todėl logiška, kad po to, kai visos Lietuvos akys nukreiptos į prezidento A.Brazausko laidotuves, Kaune į Gureckių namus iš Vilniaus pareigūnams atvykus daryti kratos (galimai tai – tik psichologinis spaudimas A.Gureckiui, nes kratos metu nieko nerasta ir nepaimta), A.Gureckis suprato: vyksta tai, kas buvo pasakyta restorane „Keturios sostinės“. Todėl išsitraukia šaunamąjį ginklą ir nusišauna…

„2010 metų rugpjūčio pabaigoje (A.Gureckis nusišovė 2010 m. birželio 29 d. -KK) kavinėje „Keturios sostinės“ įvyko susitikimas su R.Raulynaičiu („MG Baltic“ atstovu -KK). Raulynaitis leido suprasti, kad, jeigu mes sumokėsime 30 mln. litų, tai jie, „MG Baltic“ koncernas, paliktų mus ramybėje“, – tai Gureckių žento E.Rumšo parodymai Panevėžio apygardos prokuratūroje.

Po šių parodymų ikiteisminis tyrimas dėl A.Gureckio privedimo prie savižudybės nutraukiamas. Prokuratūros oficiali versija: „nėra duomenų“.

Tai, kad „MG Baltic“ berniukai lygiai taip pat veikė ir Latvijoje – byloje yra Latvijos verslininko V.Kalnozols parodymai (nusipirko iš jo įmonės akcijas, o po to pareiškė 29 mln. Lt ieškinį neva dėl patirtos žalos), kad jis „MG Baltic“ berniukų spaudimui nepasidavė ir teismus Latvijoje laimėjo, – prokuratūros taip pat neįvertinta kaip veikimo sistema. Kad prieš A.Gureckį buvo panaudota tokia pat schema, kokia buvo panaudota prieš V.Kalnozols Latvijoje.

Taigi, Generalinė prokuratūra ir toliau vaidina „strutį“. Galvą į smėlį – ir nieko nematau, nieko negirdžiu.

Tuo tarpu A.Gureckio našlė Violeta Gureckienė viena palikta kovoti prieš ją užgriuvusią „MG Baltic“ imperijos represijos mašiną.

Prokuratūra vyro privedimo prie savižudybės bylą nutraukė – neva nėra duomenų. Nors Antano Gureckio priešmirtinis raštelis, kad jis iš šios žemės pasitraukė dėl D.Mockaus, R.Kurlianskio psichologinio smurto – kad terorizavo A.Gureckį teisėsaugos ir teisėtvarkos, kurioje turi kišeninių prokurorų, pagalba – bado prokurorams akis.

„Kosminis“ 77 milijonų ieškinys, A.Gureckiui nusižudžius, pateiktas A.Gureckio našlei Violetai Gureckienei.

Visos V.Gureckienės sąskaitos – areštuotos. Beje, Latvijoje, kol vyko V.Zatlers teismai su „MG Baltic Investment“, latvio verslininko sąskaitos taip pat buvo areštuotos.

Net 73 tūkst. eurų (apie 250 tūkst. litų) skolos – tokią sumą A.Gureckis buvo paskolinęs „Mitnijai“, Dariaus Mockaus valdoma bendrovė A.Gureckio našlei negrąžina – kiek gali, D.Mockaus bendrovė, tiek skundžia Violetai Gureckienei palankius teismo sprendimus.

Keistas sutapimas: Violeta Gureckienė pastebėjo, kad jai palankūs teismo sprendimai būna panaikinami Lietuvos Apeliaciniame Teisme.

Dar keistesnis sutapimas: „MG Baltic“ deleguota į „Mitnijos“ valdybą valdybos narė I.Žemkauskienė, kaip išsiaiškino „Karštas komentaras“, yra dirbusi Lietuvos Apeliaciniame Teisme. Ten ji dirbo kaip tik tuo metu, kai Lietuvos teisingumo ministro pareigas G.Vagnoriaus Vyriausybėje ėjo jos tėvas V.Pakalniškis.

Taigi, mozaika dėliojasi tokia: Dariaus Mockaus bendrovės „Mitnija“ valdybos narė, kuriai už konsultacijas buvo mokami didžiuliai pinigai, ir kuri konsultavo „Mitniją“ dėl akcijų sandorio, dėl ko dabar A.Gureckio šeimai pateiktas „kosminis“ civilinis ieškinys, – buvusio teisingumo ministro duktė, dirbusi Apeliaciniame Teisme ir draugiškai bendraujanti su šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininke L.Garneliene.

Taigi, D.Mockaus ryšių teisėsaugoje schema darosi vis aiškesnė ir aiškesnė. Tik, va, kas tie kišeniniai prokurorai, kurių dėka Antanui Gureckiui buvo daromas psichologinis spaudimas?

Skaitome vieną Violetos Gureckienės raštą: „2010 metų balandžio mėnesį (likus keliems mėnesiams iki A.Gureckio nusišovimo – KK) buvo pradėta domėtis mano dukra B.Rumšiene. Buvo išgriauta dalis tvoros, esančios Lapėse, Kauno r., per kurią buvo patekta į kiemą ir buvo skaičiuojamos namo plytos. Šį „patikrinimą“ atliko Vilius Paulauskas ir Stasys Čistovas“.

Ar prokuroras Vilius Paulauskas – ne tas pats prokuroras Vilius Paulauskas, kurio tėvas yra buvęs generalinis prokuroras Artūras Paulauskas, o Artūro Paulausko žmona Jolanta – „etatinė“ tai dainų, tai šokių projektų dalyvė D.Mockaus valdomojoje LNK televizijoje?

Taigi, vaizdelis dėliojasi…

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!