- Reklama -
Klausimas lieka atviras: ar prokuratūra dangsto Medininkų žudynių dalyvius, ar A.Paulauskas nusišneka? KK nuotr.

Vienas iš valstybės kaltinimą Medininkų byloje palaikančių prokurorų Saulius Verseckas nekomentuoja Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko, buvusio generalinio prokuroro Artūro Paulausko pasisakymo, jog Vilniaus OMON vadai B.Makutynovičius ir V.Razvodovas dalyvavo Medininkų įvykiuose ir tai įrodyta baudžiamosios bylos medžiaga.

A.Paulauskas: „Jie dalyvavo Medininkų įvykiuose“

„Tai yra didžiausia nesąmonė kokią galbūt galima išgirsti paskutiniu metu. Galų gale jie dalyvavo, kai kas tiesiogiai, kai kas netiesiogiai, ir Medininkų įvykiuose. Tai yra įrodyta baudžiamos bylos medžiaga“, – taip Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas žiniasklaidai pakomentavo Vilniaus OMON vadų B.Makutynovičiaus ir V.Razvodovą išteisinimą Vilniaus apygardos teisme Vilniaus OMON byloje.

Kaip žinia, Artūras Paulauskas – buvęs generalinis prokuroras (1990-1995 m.).

Medininkų žudynės įvyko 1991 m. liepos 31 d.

S.Verseckas: „Ne mano darbas komentuoti politikų komentarus“

Tuo tarpu Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas nekomentuoja A.Paulausko pasisakymo.

-Koks yra B.Makutynovičiaus ir V.Razvodovo vaidmuo Medininkų žudynėse? – paklausė „Karštas komentaras“ Generalinės prokuratūros prokuroro Sauliaus Versecko.

-Vaidmuo? Ką turite omenyje „vaidmuo“?

-Komentuodamas Vilniaus OMON vadų B.Makutynovičiaus ir V.Razvodovo išteisinimą A.Paulauskas pasakė, kad „ jie dalyvavo, kai kas tiesiogiai, kai kas netiesiogiai, ir Medininkų įvykiuose. Tai yra įrodyta baudžiamos bylos medžiaga“.

-Aš, aišku, politikų komentarų negaliu komentuoti. Ne mano tai yra darbas. Byloje šitiems asmenims kaltinimai bendrininkavimu nužudant Medininkų muitinės posto pareigūnus nėra pareikšti. Ir tai reiškia, kad prokurorai neturėjo pakankamai duomenų, kad tokius kaltinimus jiems pareikšti.

Vilniaus omonininkų išteisinimas – jau tendencija

Kaip žinia, prieš kelias savaites Vilniaus apygardos teismas paskelbė išteisinamąjį nuosprendį Vilniaus OMON byloje. Vilniaus OMON vadai B.Makutynovičius ir V.Razvodovas išteisinti, nes prokurorai, pasak teismo, blogai surašė kaltinamąjį aktą.

Po tokio teismo sprendimo kilo didžiulis skandalas: vieni politikai siūlė „atleisti teisėjus“ ir viešai juos apkaltino dirbant „prieš valstybę“, kiti aiškino, kad, jeigu prokuratūra padarė kaltinamajame akte broką, tai teismo darbas buvo tą broką ištaisyti.

Tačiau visi komentavusieji neatkreipė dėmesio į vieną svarbų dalyką – prokuratūros darbo brokas ir Vilniaus omonininkų išteisinimas jau tampa tendencija: 2002 m. liepos 9 d. Vilniaus apygardos teisme taip pat dėl „blogai surašyto kaltinamojo akto“ buvo išteisinti Vilniaus omonininkai A.Skliaras ir E.Petrauskas.

Kodėl prokuratūra nuolat, tarsi sąmoningai palieka spragas Vilniaus omonininkų išteisinimui? Apie tai skaitykite laikraštyje „Karštas komentaras“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!