- Reklama -
Raimundas Ivanauskas. KK nuotr.
R.Ivanausko buvusi sugyventinė Eglė Barauskaitė. KK nuotr
KK nuotr.

Teisiami buvęs Drąsiaus Kedžio draugas Raimundas Ivanauskas ir jo buvusi sugyventinė Eglė Barauskaitė šiandien vykstančiame teismo posėdyje Vilniaus apygardos teisme pradėjo duoti parodymus.

Kaip teisme sakė Raimundas Ivanauskas, pirmiausia jis kažkur 2006 metais netoli sporto klubo esančioje „Neries“ kavinėje susipažino su ten barmenu dirbančiu Mindaugu Žalimu, o po metų – ir su Drąsiumi Kedžiu.

D.Kedys norėjo, kad R.Ivanauskas jį konsultuotų kaip treneris. „Sakė, kad, sulaukęs tavo metų, norėčiau atrodyti kaip tu“, – apie susipažinimą su D.Kedžiu sporto klube pasakojo R.Ivanauskas.

Apie problemas šeimoje D.Kedys pirmą kartą R.Ivanauskui papasakojo 2009 metų sausio mėnesį.

„Papasakojo, kad pareiškimą nuvežė, kad tvirkina dukrą“, – teisme sakė R.Ivanauskas. Jis teigė pataręs D.Kedžiui išsivežti dukrą į užsienį, daugiau dėmesio skirti jai.

Taip pat D.Kedys papasakojo R.Ivanauskui, kad vežiojo dokumentus, kad įrašus padarė, platino seimūnams.

„Aš pasakiau: „Aš tavo vietoj važiuočiau į Vilnių, tiesiai į saugumą“. Supratau, kad buvo ir ten, bet atsakymo negavo“, – teismo posėdyje sakė R.Ivanauskas.

Paklaustas, ką D.Kedys pasakodavo apie sugyventinę Laimutę Stankūnaitę, R.Ivanauskas atsakė, kad „vadino ją prostitute, kad pardavinėjo vaiką Ūsui“.

Į teismo klausimą, ką iš D.Kedžio girdėjo apie A.Ūsą, R.Ivanauskas atsakė, jog apie A.Ūsą D.Kedys kalbėjo taip: „Kai pagalvoju, kaip ta stora kiaulė prievartavo mano vaiką, gyventi nesinori“.

Pasak R.Ivanausko, Drąsius Kedys kalbėdamas kartojosi – per 15 minučių tris kartus pakartodavo tą patį.

R.Ivanausko teigimu, D.Kedys labiausiai buvo piktas ant L.Stankūnaitės, sakė, kad „jinai kalta, jinai pardavinėjo“.

Į teismo klausimą, ar D.Kedys kada nors minėjo J.Furmanavičių, R.Ivanauskas, ranką ant širdies pridėjęs, atsakė: „Ne, nieko apie J.Furmanavičių“.

„O apie Naruševičienę – Stankūnaitės seserį? Ką nors minėjo Kedys?“- paklausė teismas.

„Ne, nieko apie Stankūnaitės seserį. Tik apie Stankūnaitę“, – teisme duodamas parodymus sakė Raimundas Ivanauskas.

Jo teigimu, kalbėdamas Drąsius Kedys dažnai vartodavo žodžius „dėsiu, padėsiu“ – toks esą buvo D.Kedžio leksikonas.

„Kaip jūs sakote „laba diena“, taip Kedys sakydavo „dėsiu, padėsiu“, – sakė R.Ivanauskas.  Esą toks leksikomas Kedžiui buvo įprastas.

Teisme liudytoju buvo apklaustas R.Ivanausko buvusios sugyventinės sesers vyras A.Bacevičius. Jis buvo prašomas papasakoti apie pokalbį, kuris tarp R.Ivanausko ir A.Bacevičiaus įvyko netrukus po D.Kedžio laidotuvių – 2010 m. balandžio 24 d., apie 17.30 val., R.Ivanausko buto virtuvėje.

Slapta įrašytas pokalbis buvo pagarsintas teisme.

Tame įraše R. Ivanauskas pasakoja, kad D. Kedys po žudynių tyčia prie V. Naruševičienės namų numetė ir paliko legaliai išduotą ginklą ir sako, jog jis (D. Kedys) turėjo „400 trotilo“, 4 granatas, džichado diržą.

„Aš „jobinsiu“ su dusliarke visus, kaip dėsiu, bet kokiu atveju užmušiu, nesėdėsiu, aš ne zekas, aš neatlaikysiu“, – esą tokius D.Kedžio žodžius citavo R. Ivanauskas.

A.Bacevičius šį pokalbį apibūdino kaip „girto“. Pokalbis vyko po D.Kedžio laidotuvių, o R.Ivanauskas tada buvo girtas, be to, dar ir prie A.Bacevičiaus gėrė berods degtinę tiesiai iš butelio.

Teismo paklaustas, apie ką čia kalbėjo, R.Ivanauskas atsakė, kad „čia yra mano viso gyvenimo problema – kompleksas“.

„Norėjau būti vyru, pasirodyti“, – sakė R.Ivanauskas.

Nuo mažens turėjęs problemų dėl regėjimo, R.Ivanauskas bent žodžiais sakė stengęsis „pasirodyti“.

“Dėl to ir sportavau“, – sakė kultūrizmo treneris.

„Tai o kodėl su naikintuvais neskraidėte?“ – paklausė teisėja.

„Skraidžiau, ir su naikintuvais, gerbiama teisėja, skraidžiau. Kai išgerdavau, tokią problemą (girtis) turėdavau: kad tarnavau „afganuose“, skraidžiau su naikintuvais, akis ten išdegiau ir dėl to nemačiau“, – apie savo kompleksą dėl regėjimo negalios pasakojo R.Ivanauskas.

Esą dėl tokios  jo ydos – pasigėrus girtis apie nebūtus dalykus – atkrito ir dalis draugų iš sporto klubo.

Kitas teismo posėdis – spalio 11 d.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!