- Reklama -

Paskutinės akimirkos prieš paimant mergaitę. Petro Jonušo nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) duomenimis, šiandien gydymo įstaigoje mergaitę apžiūrėję medikai konstatavo, kad šiuo momentu jos būsena yra adekvati situacijai, emocijos stabilios.

Rytoj bendradarbiaujant su Policijos departamentu, planuojama, kad socialinis darbuotojas, turintis teisę dirbti su slapta informacija, apsilankys motinos ir mergaitės gyvenamojoje vietoje ir įvertins situaciją.

SADM taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad įvykdžius teismo sprendimą vaiko teisių apsaugos specialistų vaidmuo nenutrūksta – jų atsakomybė tęsiasi, tad ir toliau bus nepertraukiamai rūpinamasi, kad vaiko teisės ir interesai būtų užtikrinti.

Atliekamas tarnybinis tyrimas, ar vykdant teismo sprendimą nebuvo pažeistos vaiko teisės

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas ministerijos kancleriui pavedė atlikti tarnybinį tyrimą ir išsiaiškinti pagal ministerijai nustatytą kompetenciją vaiko teisių apsaugos srityje, ar Garliavoje vykdant teismo sprendimą, kurio metu mergaitė buvo perduota mamai, buvo užtikrintos vaiko teisės.

Gavus šio tyrimo išvadas bus vertinama, ar nebuvo pažeistos vaiko teisės.

Nors antstolis organizavo teismo sprendimo vykdymą ir vadovavo teismo sprendimo vykdymo procesui, veiksmus derindamas su atsakingų institucijų pareigūnais, ministerija pabrėžia, kad įvykdžius teismo sprendimą vaiko teisių apsaugos specialistų vaidmuo nenutrūksta – jų atsakomybė tęsiasi, tad ir toliau bus nepertraukiamai rūpinamasi, kad vaiko teisės ir interesai būtų užtikrinti.

Vaiką ir motiną saugančios tarnybos yra įsipareigojusios, kad įvykdžius teismo sprendimą bus glaudžiai bendradarbiaujama, siekiant užtikrinti vaiko interesus, gerovę, apsaugą. Tad tikimės, kad taip ir bus, siekiant užtikrinti vaiko interesus, kurie, kad ir koks sudėtingas būtų atvejis, yra patys svarbiausi.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!