- Reklama -

VSAT nuotr.

Naudodamiesi pasienyje su Rusija įdiegta technine sienos kontrolės stebėjimo sistema, pasieniečiai Jurbarko rajone sulaikė brakonierių. Jis Nemune žvejojo draudžiamais įrankiais, be to, pasienio ruože buvo be reikiamų dokumentų.

Trečiadienį per sienos kontrolės įrangą VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pareigūnai ties Jurbarko rajono Smalininkų miesteliu pastebėjo asmenį. Jis Nemune, kurio viduriu eina siena su Rusija, žvejojo draudžiamu įrankiu – tinklu. Užfiksavę pažeidimą pasieniečiai iškart nuvyko į šią vietą ir sulaikė 29-erių Smalininkų miestelio gyventoją. Brakonierius tinklą buvo ką tik užmetęs, todėl žuvies juo pagauti nespėjo.

VSAT pareigūnams paprašius pateikti pasienio ruože privalomus turėti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus, paaiškėjo, kad vyras jų neturi. Viešvilės pasieniečiai už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą Smalininkų gyventojui pradėjo administracinės bylos teiseną.

Šis vyras Viešvilės pasieniečiams šių metų pradžioje jau buvo įkliuvęs, kai irgi būdamas pasienio ruože neturėjo dokumentų. Pasieniečiai tada jį įspėjo, o dabar Jurbarko rajono gyventojui gresia administracinė bauda nuo 300 iki 600 litų.

Dėl mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidimo į įvykio vietą pasieniečiai iškvietė Jurbarko aplinkos apsaugos agentūros pareigūnus, kurie taip pat pradėjo administracinės bylos teiseną.

VSAT Pagėgių rinktinės inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!