- Reklama -
KK nuotr.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK), apsvarsčiusi penkių teisėjų elgesį, drausmės bylą iškėlė tik Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjui Pavelui Frolovui.

Trečiadienio TEDK posėdyje buvo svarstyti teikimai dėl drausmės bylų iškėlimo teisėjams Adolfinai Simaitienei, Pavelui Frolovui, Gyčiui Večerskiui, Aušrai Baubienei ir Irenai Vapsvienei.

Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas teikime nurodė, kad Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas P. Frolovas, spręsdamas dėl baudžiamosios bylos nutraukimo suėjus patraukimo baudžiamojon atsakomybėn senaties terminui, nesilaikė Teisėjų etikos kodekse nustatytų reikalavimų savo pareigas atlikti nepriekaištingai, laiku, profesionaliai ir dalykiškai, gilintis į nagrinėjamų bylų esmę, vengti skubotumo ir paviršutiniškumo.

Komisija vertino, kad teisėjas baudžiamojoje byloje turi veikti aktyviai, kad būtų nustatytos visos aplinkybės, kurios reikšmingos baudžiamojo įstatymo taikymui. Šiuo atveju nustatyta, kad prokuroras nepateikė, o teisėjas nerodė jokios iniciatyvos ir vadovavosi pasenusiais duomenimis dėl paskutinio nusikaltimo padarymo laiko. Tuo tarpu buvo galima gauti informacijos, kad traukiamas atsakomybėn asmuo vėliau buvo padaręs nusikaltimą ir senaties termino data yra vėlesnė negu taikė teismas. Pagal tokias aplinkybes ir atsiradusias pasekmes Komisija sprendė, kad teisėjas turi būti svarstomas Teisėjų garbės teisme ir jam iškėlė drausmės bylą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!