- Reklama -

Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas V.Dovidaitis. KK nuotr.

Kaip žinia, „Karštas komentaras“ rašė, jog teisėjų „korpuse“ kalbama, kad Teisėjų taryba Prezidentės dekretui dėl V.Dovidaičio atleidimo iš teisėjų dėl teisėjo vardo pažeminimo rengiasi nepritarti.

Panašu, kad teisėjų „korpuse“ sklandančios kalbos tvirtinasi: penktadienį Vilniaus apygardos teismo pirmininko V.Dovidaičio atleidimas dėl teisėjo vardo pažeminimo, svarstant šį klausimą Teisėjų taryboje, užbuksavo.

Ir nors klausimas dėl V.Dovidaičio atleidimo iš teisėjų dėl teisėjo vardo pažeminimo dėl įvairių formalumų nukeltas į vasario 15 d., šaltiniai iš Vilniaus apygardos teismo teigė, kad galutiniame variante Teisėjų taryba nepritars Prezidentės dekretui.

„Prezidentė neatleido Neringos Venckienės iš teisėjų savo laiku, tai dabar Teisėjų tarybai pasitaikė proga atkeršyti Prezidentei – taryba nepritars V.Dovidaičio atleidimui, o be tarybos pritarimo Prezidentė V.Dovidaičio atleisti negali“, – sakė šaltiniai iš Vilniaus apygardos teismo.

Kaip žinia, š.m. sausio 29 d. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko Viktoro Dovidaičio atleidimo iš teisėjo pareigų dėl teisėjo vardo pažeminimo.

Tokį sprendimą valstybės vadovė priėmė įvertinusi Specialiųjų tyrimų tarnybos ir prokurorų pateiktus duomenis, kurie paaiškėjo tiriant už teisėjo vardo pažeminimą atleisto buvusio Vilniaus apygardos teismo tisėjo Ryšardo Skirtuno kyšininkavimo bylą. V. Dovidaitis, pažeisdamas bylų skirstymo taisykles, patenkino R. Skirtuno prašymą paskirti jam apeliacine tvarka nagrinėti baudžiamąją bylą ir toleravo nederamą R. Skirtuno elgesį jam neatvykstant į darbą.

Taip pat V. Dovidaitis darė neteisėtą poveikį teisėjams nagrinėjant jo pažįstamo įtariamojo suėmimo pratęsimo klausimą.

„Nesąžiningiems teisingumo atstovams – ne vieta teisme. Nuo kiekvieno teisėjo elgesio priklauso žmonių pasitikėjimas teismais, o teismų vadovai turi būti pavyzdžiu kolegoms”, – sako šalies vadovė.

Per trejus metus Prezidentė už teisėjo vardo pažeminimą atleido 12 teisėjų.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!