- Reklama -
Egidijus Laužikas. KK nuotr.

Penktadienį  Teisėjų tarybos posėdyje buvo išrinkta nauja Teisėjų tarybos vadovybė. Į Teisėjų tarybos pirmininko vietą buvo pasiūlyti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas ir Lietuvos apeliacinio teismo teisėja Laima Garnelienė. Pirmininku išrinktas Egidijus Laužikas.

Į Teisėjų tarybos pavaduotojo vietą buvo pasiūlyti Kauno apygardos teismo pirmininkas Nerijus Meilutis, Vilniaus apygardos teismo pirmininkas Vytautas Zelianka, Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Zigmas Pocius, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjas Ramūnas Gadliauskas. Pavaduotoju tapo Zigmas Pocius.

Teisėjų tarybos sekretoriaus pareigoms buvo pasiūlytos Laimos Garnelienės ir Ramūno Gadliausko kandidatūros. Išrinktas Ramūnas Gadliauskas.

Naujai išrinktas Teisėjų tarybos pirmininkas Egidijus Laužikas pažymėjo, jog savo pirmininkavimo laikotarpiu sieks toliau stiprinti Teisėjų tarybos bendradarbiavimą su vykdomosios valdžios ir kitomis institucijomis. Taip pat skatins Teisėjų tarybos narių diskusijas su kolegomis, kad būtų išgirsti visų teisėjų poreikiai ir teismų aktualijos. Tarybos pirmininkas akcentavo ir tai, kad siekiant visai teismų sistemai svarbių tikslų būtinas Teisėjų tarybos ir Nacionalinės teismų administracijos bendradarbiavimas.

Naujoji Teisėjų Tarybos vadovybė išrinkta laikotarpiui iki Visuotinio teisėjų susirinkimo, kuris vyks 2016 m.

NTA inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!