- Reklama -

FNTT kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra ir Valstybine mokesčių inspekcija „Gariūnų“ verslo parke išaiškino ne vieną gerai organizuotą nusikalstamą grupę. KK nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė sprendimą, kuriuo atmetė Gariūnų prekyvietę valdančių bendrovių „Posūkis“, „Geruda“ ir „Jurgena“ kaltinimus Seimo nariui Kęstučiui Masiuliui.

„<…> informacija apie ieškovų valdomą prekyvietę buvo paskleista iš esmės teisingai, vadovaujantis tiek žiniasklaidoje pasirodžiusia neprieštaringa informacija, tiek atsakovų subjektyviu vertinimu <…>“, – rašoma paskelbtame Teismo sprendime.

Gariūnų bendrovės kaltino Seimo narį pažeminus jų dalykinę reputaciją. Parlamentaras 2011 m. spalio mėnesį dalyvaudamas LTV laidoje „Ypatingas atvejis“, kuri buvo skirta Gariūnų turgavietės problemoms, sakė, kad Gariūnuose nebuvo mokami nekilnojamojo turto ir žemės mokesčiai, bei tai, kad Gariūnuose prarandami milijardiniai mokesčiai. Šie teiginiai įžeidė Gariūnų verslo parko valdytojus, kurie siekė, kad K. Masiulis paneigtų savo žodžius.

Teismas taip pat atmetė Gariūnų verslininkų priekaištus BNS vyr. redaktoriui Artūrui Račui, buvusiam ūkio viceministrui Daumantui Lapinskui bei Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai.

„Apie Gariūnus kalbėjau tik tai, kaip yra iš tikrųjų. Teismas patvirtino, kad Lietuvoje galioja žodžio laisvė ir net patys turtingiausi ar įtakingiausi verslininkai negali nurodinėti ką kalbėti, o ko ne“, – apie pergalę teisme sakė Seimo narys.

Verslo parke „Gariūnai“ teisėsaugos pareigūnai nuolat vykdo prieš neteisėtą veiklą nukreiptas operacijas. 2011–2013 m. FNTT kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra ir Valstybine mokesčių inspekcija „Gariūnų“ verslo parke išaiškino ne vieną gerai organizuotą nusikalstamą grupę.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!