- Reklama -

KK nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras Marijus Šalčius teisme įrodė, kad valstybinės reikšmės miesto teritorijoje esantys miškai išimtinai nuosavybės teise gali priklausyti tik Lietuvos Respublikai ir negali būti perleisti privačion nuosavybėn.

Teisme viešąjį interesą gynęs prokuroras ieškiniu prašė panaikinti 2007 m. gegužės 8 d. Kauno apskrities viršininko pasirašytą įsakymą, kuriuo R. M. ir D. B. buvo neteisėtai atkurtos nuosavybės teisės į 0,5583 ha žemės sklypą, esantį Kaune, Ateities plente.

,,Kauno apskrities viršininko administracijos tarnautojai, atkurdami nuosavybės teises į minėtąjį žemės sklypą privatiems asmenims, pažeidė imperatyvias teisės aktų nuostatas. Po kurio laiko šie asmenys tą sklypą perleido dar ir tretiesiems asmenims. Minėti miškai išimtinai gali priklausyti tik Lietuvos Respublikai ir juos būtina grąžinti valstybei“, – civilinio ieškinio motyvus vardijo prokuroras.

Prokuroras taip pat prašė pripažinti negaliojančia pirkimo-pardavimo sutartį, sudarytą tarp R. M., D. M. ir Kauno rajone veikiančios logistikos įmonės. Parduotoje žemės sklypo dalyje 0,11 ha sudarė valstybinės reikšmės miškas.

Taip pat buvo prašyta pripažinti negaliojančia hipotekos lakšto dalį, kuria logistikos įmonė įkeitė kreditoriui 0,5583 ha žemės sklypo dalį, kurioje, kaip minėta, buvo 0,11 ha valstybinės reikšmės miškas.

Teismas, išnagrinėjęs civiliniame ieškinyje pateiktą medžiagą, jį visiškai tenkino ir panaikino 2007 m. gegužės 8 d. Kauno apskrities viršininko įsakymo dalis, kuriomis remiantis R. M. ir D. B. buvo atkurtos nuosavybės teisės į žemės sklype esantį 0,11 ha valstybinės reikšmės mišką.

Prokuroro pateikto ieškinio suma − 273 000 litų.

Šiemet teismas patenkino devynis tokio pobūdžio Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorų ieškinius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!