- Reklama -

Romas Adomavičius. KK nuotr.

Šiandien Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai Vilniaus apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje įtarimai dėl prekybos poveikiu (pagal Baudžiamojo kodekso 226 straipsnio 4 dalį) pareikšti buvusiam Vilniaus vicemerui R. Adomavičiui. Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai.

Buvęs sostinės vicemeras kaltinamas tuo, kad, būdamas Vilniaus miesto savivaldybei priklausančios UAB „Vilniaus vandenys“ stebėtojų tarybos narys, žadėdamas pasinaudoti savo tarnyba, įgaliojimais ir pažintimis, taip paveikti kitą valstybės tarnautojui prilyginamą asmenį, reikalavo ir priėmė didelės vertės kyšį – 40 tūkstančių litų.

Tyrimo metu Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams ir prokurorams pavyko surinkti pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai manyti, kad R. Adomavičius nuo 2012 m. birželio mėnesio provokavo akcinės bendrovės „Utenos melioracija“ interesams netiesiogiai atstovaujantį asmenį (buvusį „Vilniaus vandenų“ vadovą D. N.) jam duoti 40 tūkstančių litų kyšį ir už tai pažadėjo paveikti UAB „Vilniaus vandenys“ generalinį direktorių, kad „Utenos melioracija“ būtų pripažinta nugalėtoja „Vilniaus vandenų“ vykdomame 9 milijonų litų vertės vandentiekio statybos ir renovacijos darbų viešajame pirkime. Tęsdamas nusikalstamą veiką, buvęs Vilniaus vicemeras pareikalavo duoti 5 procentų vertės (apie 450 tūkstančių litų) nuo pateikto bendrovės „Utenos melioracija“ konkursinio pasiūlymo minėtam viešajam pirkimui kyšį.

Ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia manyti, kad būtent Vilniaus vicemeras R. Adomavičius reikalavo iš D. N. neteisėto atlygio už tam tikrus veiksmus, o reikalautas 40 tūkstančių litų kyšis buvo perduotas jo nurodytu būdu.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas tam, kas už pažadą paveikti instituciją, įstaigą ar organizaciją, valstybės tarnautoją ar jam prilygintą asmenį reikalavo ar provokavo duoti, arba priėmė didesnės negu 250 MGL vertės kyšį, numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki aštuonerių metų.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!