- Reklama -
Naujasis generalinis prokuroras - Evaldas Pašilis. KK nuotr.

Seimas patvirtino Prezidentės teiktą kandidatą į generalinius prokurorus Evaldą Pašilį.

Už balsavo 106 , prieš 11,  susilaikė 10 Seimo narių. Dar šeši balsavimo biuleteniai buvo rasti negaliojantys.

Tai – trečias Prezidentės teiktas kandidatas į generalinius prokurorus,  kai birželio mėnesį baigėsi generalinio prokuroro Dariaus Valio kadencija.  Anksčiau Prezidentės teiktas Kauno apygardos teismo pirmininko  N.Meilučio ir Kaišiadorių rajono apylinkės teismo pirmininkės E.Dambrauskienės kandidatūras Seimas buvo atmetęs.

E. Pašilis anksčiau yra tvirtinęs, kad Lietuvos prokuratūrą jis mato, kaip nepriklausomą valstybės instituciją, kuri visų pirma dirba žmogui, valstybėje, kurioje gerbiamos asmens teisės, laisvės, užtikrinamas nekaltumo prezumpcijos principas, ginamas viešasis interesas.

„Svarbu, kad Lietuvos prokuratūroje dirbantis prokuroras būtų ne tik išsilavinęs teisininkas, bet ir jaustų atsakomybę prieš žmogų ir valstybę, matytų ne tik įstatymo raidę, bet ir jos turinį. Taip pat prokuroras turi jaustis saugus, kad jo nuoširdus darbas bus tinkamai įvertintas, nebus pažeistas teisėtų lūkesčių principas, sistemoje turėti skaidrias atrankos skatinimo ir karjeros procedūras. Kaip ir bet kuriai valstybės institucijai, taip ir prokuratūrai, reikalingas atsinaujinimas. Sunku rasti argumentų, kai į prokuratūros sistemą jau beveik penkeri metai nepriimami žmonės, o gabūs ir kvalifikuoti prokurorai palieka darbą tarnyboje. Prokuratūra turėtų būti patraukli institucija Lietuvoje ir užsienyje teisės mokslus pabaigusiam jaunimui, todėl ir sistemoje turėtų dirbti tik patys gabiausi šios srities profesionalai“, – sakė E. Pašilis.

E. Pašilis yra teisininkas profesionalas, turintis ikiteisminio tyrimo pareigūno, teisėjo darbo ir vadovaujamo darbo patirties. 15 metų teisėjo darbo patirtį turintis E. Pašilis teisėjo karjerą pradėjo 1999 metais Ukmergėje.

Teisininko kvalifikaciją įgijęs Lietuvos policijos akademijoje ir Vilniaus universitete naujasis generalinis prokuroras dirbo Ukmergės rajono policijos komisariate Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos jaunesniuoju inspektoriumi, taip pat Mokesčių policijos departamento prie VRM Vilniaus apskrities skyriuje Kvotos ir operatyvinės veiklos tarnybos inspektoriumi.

E. Pašilis turi ir vadovaujamo darbo patirties – penkerius metus sėkmingai vadovavo Ukmergės rajono apylinkės teismui.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!