- Reklama -
Kauno apygardos prokuratūra. KK nuotr.
Kauno apygardos prokuratūra. KK nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas, vadovaujantis ikiteisminiam tyrimui dėl Vilijampolės socialinės globos namuose galimai seksualiai išnaudotų neįgalių globotinių, atsižvelgdamas į gautus pirminius duomenis, priėmė sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą ir dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo. Šiuo tyrimu siekiama išsiaiškinti, ar globos namų darbuotojai tinkamai vykdė savo pareigas ir ar padarė viską, kad apsaugotų globotinius nuo seksualinės prievartos.

Šiandien Kauno apygardos prokuratūroje dėl šio rezonansą visuomenėje sukėlusio tyrimo buvo surengta spaudos konferencija. Joje dalyvavo minėtam ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras A. Kiuršinas ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas.

Kauno AVPK sausio 30 dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo jo kodekso 150 str. 4 d. dėl mažamečio seksualinio prievartavimo. Tyrimas buvo pradėtas gavus Vilijampolės socialinės globos namų direktorės raštą, kad vienas globotinis, naudodamas psichinę ir fizinę prievartą, lytiškai santykiauja su kitais globos namų auklėtiniais.

Įtariama, kad šio paauglio seksualinės prievartos aukomis galėjo tapti 4 mažamečiai, 4 nepilnamečiai ir vienas pilnametis šių globos namų auklėtiniai. Visi jie apklausti ir pripažinti nukentėjusiaisiais.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, buvo sudarytos specialios prokurorų ir ikiteisminio tyrimo pareigūnų grupės, intensyviai atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai. Įtariamajam, 17-mečiui šių globos namų auklėtiniui, pareikšti įtarimai dėl 4 seksualinio prievartavimo epizodų. Vakar Kauno apylinkės teismas skyrė jam kardomąją priemonę – suėmimą 1 mėnesiui.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!