- Reklama -
Kauno apygardos teismo teisėjui R. Antanavičiui pareikšti įtarimai papirkimu. KK nuotr.
Kauno apygardos teismo teisėjas R. Antanavičius kaltinamas papirkimu. KK nuotr.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Tomas Meškauskas Šiaulių apygardos teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Kauno apygardos teismo teisėjas Ramūnas Antanavičius kaltinamas papirkimu (Baudžiamojo kodekso 227 str. 2 d.). Š. m. liepos 26 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė sustabdė R. Antanavičiaus kaip teisėjo įgaliojimus.
Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras T. Meškauskas mano, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, surinko pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti R. Antanavičių tuo, kad jis 2017 m. birželio 4 d. davė 600 eurų dydžio kyšį savo pažįstamam Mažeikių apylinkės teismo teisėjui M. Klemeniui, pageidaudamas, kad pastarasis, vykdydamas savo, kaip teisėjo įgaliojimus, išnagrinėjęs pil. V. V. skundą dėl administracinės nuobaudos paskyrimo, priimtų V. V. palankų sprendimą: sumažintų teisės vairuoti transporto priemonę atėmimo už vairavimą neblaiviam terminą.
Ikiteisminio tyrimo metu R. Antanavičius kaltu neprisipažino ir atsisakė duoti parodymus.
Pilietis V. V. ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo apklaustas. Jis paneigė inicijavęs Mažeikių rajono teisėjo papirkimą ar bent žinojęs apie tai. Tokiai versijai prieštaraujančių duomenų nebuvo surinkta, todėl V. V. baudžiamojon atsakomybėn nėra patrauktas.
Primintina, kad Šiaulių apygardos teismas š. m. lapkričio 3 d. supaprastinto proceso tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą dėl Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjo M. Klemenio papirkimo ir buvusį Mažeikių rajono apylinkės prokurorą Žilviną Gžimailą pripažino kaltu dėl papirkimo. Teismas jam skyrė 5 272 eurų dydžio baudą. Kaltu dėl papirkimo taip pat pripažintas ir R. N., kuris privalės sumokėti 6 026 eurų dydžio baudą.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!