- Reklama -

Mergaitės likimas rūpi Lietuvos žmonėms - per tūkstantis žmonių iš visos Lietuvos gruodžio 30 d. susirinko į Klonio gatvę ginti mergaitės nuo prievartinio perdavimo L.Stankūnaitei. KK nuotr.

Vis labiau stiprėja prielaida, kad už Drąsiaus Kedžio dukrelės istorijos gali slypėti Valstybės saugumo departamentas – nes tik taip galima paaiškinti tą spaudimą, kuris jaučiasi šioje istorijoje, ypatingai paskutinį praėjusį metų mėnesį, kuomet buvo forsuojama skubiai, per prievartą išplėšti D.Kedžio dukrelę iš jaukios namų aplinkos, iš mylimos tetos N.Venckienės bei mylimų senelių rankų, ir išnešti L.Stankūnaitei.

Būtent VSD vaidmeniu šioje istorijoje turbūt būtų galima paaiškinti ir Kauno miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių tarnybos skyriaus vedėjos Birutės Daugėlienės dviveidiškumą: kai per pasitarimą ji pasako mergaitės globėjai N.Venckienei, kad jau „keturias naktis nemiega, galvoja, kaip įgyvendinti teismo sprendimą“, prašo, kad N.Venckienė pameluotų mergaitei, jog ši iš pasimatymo su L.Stankūnaite grįš, ir įtikintų, kad nueitų į pasimatymą, nors mergaitė iš to pasimatymo jau negrįžtų, tuo tarpu jai paskambinusiam aktoriui Audriui Nakui iš ekspertai.eu B.Daugėlienė pasako, jog jos ir tarnybos kolegių manymu, mergaitės sugrąžinimo L.Stankūnaitei klausimas turėtų būti sprendžiamas tik po to, kai bus išnagrinėta pedofilijos byla.

„Pedofilijos byla dar neišnagrinėta, jinai dar tik bus nagrinėjama vasario mėnesį, o sprendimas dėl mergaitės sugrąžinimo padarytas jau dabar. Tai žmones ir jaudina“, – pasakė Audrius Nakas Kauno vaiko teisių apsaugos tarnybos vedėjai Birutei Daugėlienei.

„Dėl to aš su jumis sutinku. Aš irgi… Ir mūsų buvo panaši pozicija ir teisme: kad pirmiausia reiktų baigti visų šitų bylų nagrinėjimą, tyrimą, ir tada spręsti, o ne tol, kol viskas kabo dar“, – sakė Birutė Daugėlienė.

Taigi, jeigu Vaiko teisių apsaugos tarnybos nuomone, D.Kedžio dukrelės sugrąžinimo klausimas L.Stankūnaitei turėtų būti sprendžiamas tik tuomet, kai baigsis pedofilijos bylos nagrinėjimas, kodėl taip manančios VTAT vadovės ir jos vadovaujamos tarnybos veiksmai yra visiškai priešingi – B.Daugėlienė „nemiegojo keturias naktis“, nes galvojo, kaip įvykdyti V.Kondratjevo sprendimą, o jos į Venckienės namus atsiųstos psichologės galimai hipnotizavo mergaitę? Nes po paskutinio pasimatymo, kuris truko 4 valandas, mergaitė per tą laiką iš kambario neišėjo, kambaryje buvo tamsu, nedegė šviesa, mergaitės vyzdžiai buvo išsiplėtę, mergaitė svirduliavo ir buvo mieguista, o artimiesiems mergaitė pasakė, kad jai psichologė liepė miegoti. Kai N.Venckienė išsigandusi dėl mergaitės būklės, kilus įtarimams, kad mergaitė buvo hipnotizuojama, nuvežė mergaitę pas medikus, jau atsigavusi mergaitė pasakojo, kad gal dešimt minučių jai liepė žiūrėti į akis ir kartojo: „Tu rami, tu rami…“

N.Venckienė kreipėsi į teisėsaugą, kad dėl galimo psichologinio smurto prieš mergaitę L.Stankūnaitei ir psichologėms būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Taigi, kas čia vyksta? Vėlgi galima susidaryti prielaidą, kad ši mergaitė yra labai svarbi Valstybės saugumo departamentui.

Kaip gruodžio 29 d. spaudos konferencijoje sakė buvęs ilgametis Klaipėdos miesto apylinkės teismo vyr.prokuroras Stanislovas Stulpinas, kilus pedofilijos skandalui jis dalyvavo vienoje televizijos laidoje su buvusia Vaiko teisių apsaugos kontroliere V.Šalaševičiūte. „Ir ji man pasakė, kad aš teisus, kalbėdamas apie saugumą, nes ji dėl Kedžio dukrelės sakė patyrusi tokį saugumo spaudimą, kad saugumas net grasinęs uždaryti jos firmą“, – spaudos konferencijoje pasakojo S.Stulpinas.

„Karšto komentaro“ šaltiniai iš Generalinės prokuratūros taip pat atskleidė, kodėl prokuratūra nuolat siekė nutraukti pedofilijos bylą. „Prokurorai yra spaudžiami pritempti šitą bylą iki senaties“, – sakė šaltiniai.

„O jeigu po to kas nors ir paaiškės, tai bus pasakyta: „labai atsiprašome, bet tai bylai jau senatis“, – atskleidė nešvarius žaidimus Generalinėje prokuratūroje šaltiniai.

Jų teigimu, Generalinė prokuratūra tol negalės normaliai ir laisvai tirti bylų, kol nebus išvalytas Valstybės saugumo departamentas.

Kaip žinia, Europos parlamento narys prof. Vytautas Landsbergis radijo laidoje “Akiračiai” aiškiai pasakė, kad Juras Abromavičius buvo nužudytas tuomet, kai išsiaiškino VSD Kauno skyriaus kontrabandininkų grupuotę, tačiau prokuratūra tą grupuotę dengė. Ir, panašu,  tebedengia.

O kas gali paneigti, kad ta pati VSD  Kauno skyriaus kontrabandininkų grupuotė nėra susijusiu ir su Kauno pedofilijos byla, kad mestos tokios pajėgos “pagesinti” pedofilijos bylą ir iš N.Venckienės namų išplėšti pagrindinę pedofilijos bylos, kurioje jau keturi lavonai, liudytoją?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!