- Reklama -

Raimondas Ivanauskas. KK nuotr.
Vilniaus apygardos teismas pradėjo nagrinėti D.Kedžio draugo R.Ivanausko ir jo buvusios sugyventinės E.Barauskaitės bylą. KK nuotr.
Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija. KK nuotr.
Iš dešinės: GP prokuroras R.Savickas, nukentėjusiųjų advokatai. KK nuotr.

E.Barauskaitė. KK nuotr.
J.Furmanvičiaus sesuo. KK nuotr.
L.Stankunaitė. KK nuotr.
Stankūnaitės tėvai. KK nuotr.
Prokuroras Redas Savickas perskaitė kaltinamąjį aktą. KK nuotr.

Vilniaus apygardos teismas penktadienį pradėjo nagrinėti D.Kedžio draugo Raimondo Ivanausko ir jo buvusios sugyventinės Eglės Barauskaitės baudžiamąją bylą,kurioje jie kaltinami kurstymu nužudyti ir padėję D.Kedžiui suplanuoti žudynes.

Į teismo posėdį atvyko kaltinamieji E.Barauskaitė ir R.Ivanauskas, taip pat nukentėjusieji: nužudyto teisėjo J.Furmonavičiaus sesuo S.Uogintienė,nužudytos V.Naruševičienės sesuo L.Stankūnaitė, jos tėvai Stankūnai.

Teismo posėdyje advokatas V.Bužinskas pateikė dar keturių J.Furmonavičiaus seserų bei motinos prašymus pripažinti jas nukentėjusiomis šioje byloje ir civilinėmis ieškovėmis dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo.

Civilinius ieškinius dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo taip pat pateikė ir L.Stankūnaitė bei jos tėvai Stankūnai.

R.Ivanausko advokatas paprašė teismo sugrąžinti bylą į prokuratūrą, kadangi kaltinamasis aktas, advokato nuomone, neatitinka BPK nurodytų kaltinamojo akto surašymo pagrindų. Pareikšti kaltinimai prieštaringi, neaiškūs ir nekonkretūs.

Analogišką prašymą teismui pateikė ir kaltinamosios Eglės Barauskaitės advokatė.

“R.Ivanauskas viename sakinyje yra kurstytojas, kitame – padėjėjas. Mano ginamasis prašo grąžinti kaltinamąjį aktą prokuratūrai, kad ištaisytų klaidas”, – žurnalistams sakė R.Ivanausko advokatas A.Bauža.

Nesusipratimu jis vadina ir tai, kad kaltinamajame akte R.Ivanauskas kaltinamas kurstęs Mindaugą Žalimą labai sunkios nusikalstamos veikos padarymu. “Kur dabar Žalimas? Kur?” – retoriškai klausė advokatas.

Mindaugas Žalimas šioje byloje yra liudytojas.

Teismas, pasitaręs vietoje, atmetė prašymą grąžinti kaltinamąjį aktą prokurorui ištaisyti klaidas ir pripažino nukentėjusiais ir civiliniais ieškovais dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo dar keturias J.Furmonavičiaus seseris ir motiną, o taip pat Ūso tėvus.

Šiandien teismas pradėjo įrodymų nagrinėjimą. Prokuroras Redas Savickas perskaitė kaltinamąjį aktą.

R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė kaltinami kurstę Drąsių Kedį nužudyti teisėją Joną Furmonavičių, Violetą Naruševičienę, Laimutę Stankūnaitę ir Andrių Ūsą, o teikdami patarimus, pažadėję paslėpti, tokiu būdu padėjo D.Kedžiui nužudyti Joną Furmonavičių ir Violetą Naruševičienę.

Eglė Barauskaitė ir Raimondas Ivanauskas, teismo paklausti, ar pripažįsta savo kaltę, pareiškė, kad kaltais neprisipažįsta.

Kitas posėdis vyks rugpjūčio 28 d. Tą dieną planuojamos kaltinamųjų apklausos.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!