- Reklama -
Renatas Kačinauskas. KK nuotr.

Renatas Kačinauskas. KK nuotr.

Renatas Kačinauskas. KK nuotr.

Renatas Kačinauskas. KK nuotr.

„Tik ką į mano butą įsiveržė policijos pareigūnai, jie nori mane išsivežti į Vilniaus miesto 2 policijos komisariatą“, – į redakciją 18.26 val. paskambinęs pagalbos kreipėsi vadinamasis „Vilniaus betmenas“ Renatas Kačinauskas. Po to telefono ragelyje pasigirdo R.Kačinausko riksmas: „Nelieskite, baikite mane persekioti“, ir ryšys nutrūko. Galimai mobilus telefonas iš jo buvo atimtas.

Paskambinus į Vilniaus miesto 2 PK, atsiliepė budėtojas. Paklausus, kodėl iš savo namų į 2 PK buvo atvežtas Renatas Kačinauskas, budėtojas pasakė, kad nieko nekomentuos, kad skambintume į Vilniaus apskrities VPK.

Pavykus prisiskambinti Vilniaus apskrities VPK vyr.komisaro pavaduotojui A.Mikulskiui, jis komentuoti atsisakė ir pasakęs: „Ačiū už skambutį“, padėjo ragelį.

Į „Karšto komentaro“ skambučius neatsiliepė nei Vilniaus m. 2 PK vyr.komisaras A.Paulauskas, nei jo pavaduotojas R.Daugėnas. Nepavykus prisiskambinti, klausimą, dėl ko savo namuose buvo sulaikytas ir iš namų į Vilniaus m. 2 PK atvežtas Renatas Kačinauskas, nusiuntėme 2 PK vyr. komisarui į mobilų telefoną SMS žinute. Po kurio laiko vėl bandėme prisiskambinti, tačiau Vilniaus m. 2 PK vadovas telefonu neatsakė.

Po beveik pusantros valandos bandymo susisiekti su Vilniaus m. 2 PK vadovybe, galiausiai žurnalistams pavyko susisiekti su Vilniaus m. 2 PK vyr.komisaro pavaduotoju R.Daugėnu, kuris pateikė tokią oficialią R.Kačinausko sulaikymo versiją: policijos pareigūnai viešoje vietoje esą pamatė galimai galėjusį būti neblaivų R.Kačinauską, jį atpažino, todėl vykdydami jo paiešką įėjo į jo gyvenamąją vietą ir iš namų dėl „viešosios tvarkos pažeidimo“ R.Kačinauską išvežė į Vilniaus m. 2 PK. Ten jam prasidėjo epilepsijos priepuolis ir jis buvo išvežtas į ligoninę.

Sulaikytas susitikimo su D.Raulušaičiu išvakarėse

Keistas sutapimas: Vilniaus m. 2 PK policininkai įsiveržė į Renato Kačinausko butą ir išsivežė jį į 2 PK „dėl viešosios tvarkos pažeidimo“ kovo 5-osios vakarą, t.y. kovo 6-osios išvakarėse – o kovo 6 d. R.Kačinauską dėl Vilniaus m. 2 PK policininkų persekiojimo turi priimti generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis. Šio susitikimo su generalinio prokuroro pavaduotoju R.Kačinauskas laukė dvejus metus ir susitikimo tikslą R.Kačinauskas taip ir nurodė: „Dėl Vilniaus miesto 2 PK policininkų persekiojimo“.

Dabar, kai po dviejų metų laukimo, galiausiai atėjo R.Kačinausko eilė patekti į priėmimą pas generalinio prokuroro pavaduotoją D.Raulušaitį, Vilniaus m. 2 PK policininkai pasistengė, kad šis susitikimas žlugtų.

Tai, kad R.Kačinausko susitikimo su generalinio prokuroro pavaduotoju išvakarėse į R.Kačinausko butą įsiveržia policijos pareigūnai ir išveža į Vilniaus m. 2 PK neva dėl „viešosios tvarkos pažeidimo“ – neva kažkas iš pareigūnų buvo matęs R.Kačinauską galimai neblaivą mieste – galimai ir įrodo persekiojimo faktą.

Rodos, dar visai neseniai Lietuvą krėtė skandalas, kai policija Gargžduose nesureagavo į moters pagalbos šauksmą ir po kelių valandų moteris buvo nužudyta, tuo tarpu Vilniaus m. 2 PK net namuose susiranda žmogų, šiuo atveju R.Kačinauską, spėdama, kad viešumoje jis galėjo būti neblaivus ir „pažeidė viešąją tvarką“.

Sugavo girtą teisėją

Kaip žinia, „Vilniaus betmenu“ vadinamas Renatas Kačinauskas prieš kelis metus Vilniaus miesto apygardos teisme sugavo girtą teisėją Zenoną Birštoną. Po girto teisėjo skrydžio nuo teismo laiptų, ką užfiksavo „Karštas komentaras“, Z.Birštonas neteko teisėjo mantijos. Įžeistas girto teisėjo R.Kačinauskas privataus kaltinimo tvarka kreipėsi į teismą dėl Z.Birštono patraukimo baudžiamojon atsakomybėn. Teismo posėdis Kauno apygardos teisme numatytas kovo 7 d.

Demaskavo policininkų orgiją su prostitute

Prieš kurį laiką Renatas Kačinauskas yra “Karštam komentarui” pasakojęs apie tai, kaip jis vieną naktį Vilniaus m. 2 PK aptiko kelis policininkus su prostitute. R.Kačinausko teigimu, tai jis paskambino į Policijos departamentą ir pranešė, kas vyksta naktį Vilniaus m. 2 PK. “Karštam komentarui” R.Kačinauskas tada parodė mobiliuoju telefonu nufotografuotą naktį pas pareigūnus atvykusią prostitutę. R.Kačinausko teigimu, jai buvo leista PK svaigintis narkotinėmis medžiagomis.

Tačiau PD oficialiai tuomet paneigė, jog apie pareigūnų ir prostitučių orgijas sužinojo iš R.Kačinausko – esą tai buvo pačių PD pareigūnų operacija.

Kaip žinia, teisme policininkai teisinosi, esą jie su prostitute vykdė “operatyvinę veiklą”. Už orgijas Vilniaus m. 2 policijos komisariate policininkai buvo nuteisti. Teismas nustatė, kad policijos komisariate buvo surengta orgija, pareigūnai mėgavosi seksu, o prostitutė svaiginosi narkotikais. (žiurėti R.Kačinausko pasakojimą>>>)

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!