- Reklama -
Policijos departamentas. KK nuotr.

Lapkričio 21 dieną, startuoja Europos Sąjungos (ES) finansuojamo projekto “ES acquis ir kitų instrumentų įgyvendinimas ir taikymas plėtojant tarptautinį policijos bendradarbiavimą” I-ojo komponento mokymai.

Projektą parengė bei jį įgyvendina Policijos departamentas prie VRM kartu su partneriais iš Belgijos, Estijos bei Latvijos.

Pagrindinis projekto tikslas – užtikrinti tinkamą ES teisyno įgyvendinimą tiek teisiniame, tiek ir praktiniame lygmenyse, siekiant stiprinti valstybių narių pajėgumus tarptautinio bendradarbiavimo bei saugumo palaikymo srityse. Kadangi projekto apimama sritis ganėtinai plati, jo užduotys ir tikslai išskirti į 3 atskirus komponentus – tarptautinio bendradarbiavimo, saugumo palaikymo bei komunikacijos.

Siekiant kuo efektyviau išnaudoti projekto teikiamas galimybes, buvo atsigręžta į šiuo metu Lietuvai itin aktualų ES teisyne užkoduotą valstybių narių įpareigojimą rotacine tvarka pusę metų pirmininkauti ES Tarybai. Mūsų šis iššūkis laukia jau kitąmet.

2012 m. lapkričio 21-23 d. Kernavėje organizuojami Projekto I-ojo komponento mokymai yra skirti stiprinti gebėjimus tinkamai organizuoti ir vykdyti veiklą Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metu. Siekiant efektyvumo ir betarpiškumo, formuojamos 4 nedidelės grupės po 15 žmonių. Tokiu būdu kiekvienas dalyvis turės progą pateikti pranešėjams klausimų bei aktyviai dalyvauti praktiniuose užsiėmimuose. Kadangi pirmininkavimas ES darbo formatams yra ne vieno žmogaus, o visos komandos užduotis ir atsakomybė, šių mokymų metu komandos turės galimybę ne tik išklausyti pranešimus apie ES institucinę sąrangą, Laisvės, saugumo ir teisingumo erdvės ypatybes, sprendimų priėmimo procesą ir kt., bet ir gaus praktinių patarimų dėl rengimosi posėdžiui “atmintinių”, komandos darbo organizavimo, funkcijų ir atsakomybės pasiskirstymo. Itin svarbu, kad komandos galės pilna sudėtimi pasipraktikuoti dalyvauti posėdžio modeliavimo užduotyje, išbandyti kiekvieno individualius gebėjimus suprasti svarstomo dokumento tekstą ir kitų dalyvių teikiamas pastabas, pasisakyti posėdyje bei formuluoti oficialias pastabas ir kompromisinius pasiūlymus raštu.

Mokymuose taip pat pakviesti dalyvauti Vidaus reikalų ministerijos atstovai, kurie Lietuvos pirmininkavimo metu konkrečiuose darbo formatuose kartu su Policijos departamentu prie VRM sudarys pirmininkavimo komandas.

Dar treji mokymai kitoms policijos pirmininkavimo komandoms pagal tą pačią mokymų programą planuojami surengti gruodžio, sausio bei vasario mėnesiais.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!