- Reklama -

Faktiniu generalinės prokuratūros vadovu vadinamas Žydrūnas Radišauskas - nes, kas valdo ikiteisminius tyrimus, tas iš esmės ir valdo prokuratūrą. KK nuotr.

Nors į Socialdemokratų partijos rinkiminę programą neturėjo būti įtrauktas punktas dėl generalinio prokuroro pakeitimo – nes tai neįeina į Seimo kompetenciją (generalinį prokurorą skiria Prezidentė), tačiau, kaip aiškėja, yra žaidžiama Neringos Venckienės „korta“, ir kovojama iš peties, kad tik vadinamasis „cementinis“, kuris vykdo pažadą Prezidentei valyti korumpuotą prokuratūros sistemą, – būtų išverstas iš posto.

Jau kokius pusę metų garantuotai (o pagal tam tikrus duomenis — ir jau kelerius metus) generalinio prokuroro vietą yra uzurpavęs toks GP prokuroras Žydrūnas Radišauskas. Jį galima buvo įsiminti ir dėl aršių pasisakymų prieš Neringą Venckienę dar praėjusį pavasarį.

Dabar gi į Seimo laikinąją komisiją kažkodėl pranešti, kad vaizdo įrašo iš gegužės 17-osios Garliavos „pogromo“ niekas neduos, atėjo taip pat būtent Žydrūnas Radišauskas. Klausimas – ar Darius Valys visiškai jau nebesuvaldo situacijos, ar jis nesitiki šitokio sabotažo savo pašonėje?

Juk joks sąžiningas vadovas net negali įsivaizduoti piktybiškumo masto – tarsi prokurorai ir dirba, tačiau iš tiesų pagrindinis tikslas jau kokius trejus metus yra kaip nors išversti generalinį prokurorą Darių Valį iš posto.

Niekaip šitas planas nepavyksta, nors visos jėgos sukoncentruotos.

Pastaruoju metu, jeigu tik koks „violetinės“ bylos arba turinčios „rezonansinį asmenybių aspektą“ dalyvis kreipdavosi į GP – visi raštai atsidurdavo ant Žydrūno Radišausko stalo. Jis visus „violetinius“ prašymus „nupumpuodavo“ patiems pažeidėjams išsitirti. Ką tai reiškia? Ar Darius Valys visiškai nesusigaudo, jog negali būti specialaus „violetinio“ prokuroro, kuris gesintų bent kokį teisingumo siekį? Ar Darius Valys taip atsipalaidavęs – maždaug, trejus metus nieko nepavyko, tai kas gi dabar jau tokio gali atsitikti – kad nepastebi, jog „tyli kiaulė gilią šaknį knisa“ – kaip teigia liaudies išmintis?

Dariui Valiui, šaltinių duomenimis, dar prieš kelerius metus buvo pasakyta, ir paaiškinta, jog yra prokurorų grupė, kurie veikia prieš jį. Nurodytos ir pavardės. Nebuvo sureaguota – maždaug, – ech, savaime išsispręs. Taigi, ir taip „savaime išsisprendė“, jog Dariaus Valio vietą jau beveik užėmė faktinis GP vadovas Žydrūnas Radišauskas, kuris po svajojamo socdemų vieno iš flangų D.Valio nuvertimo matomas generalinio prokuroro poste.

Beje, dar kai Andrius Ūsas buvo gyvas, jis kreipėsi į GP dėl grasinimų nužudyti, tai toks GP prokuroras Zenonas Burokas nieko netyrė, ir A.Ūso skundą persiuntė kažkur į Kauną. Tyrimas buvo pradėtas… A.Ūsui mirus. Toliau – dar gražiau. Kreipėsi ir 3 teisėjai dėl šmeižto, Žydrūnas Radišauskas visus prašymus persiuntė į Kauno policiją – neva, tik Kaunas turi kažkokią galingą įrangą (gal sekimo?). (Beje, tyrimus pagal teisėjų skundus turėtų atlikti Generalinė prokuratūra). Tai leidžia susidaryti įspūdį, jog Žydrūnas Radišauskas dar 2010 metų gegužės mėnesį jau buvo faktinis „violetinių“ bylų generalinis prokuroras. Darius Valys nieko tose bylose nesprendė.

Beje, minima byla laikoma didžiausioje paslaptyje, o žmogus yra kalinamas Lukiškėse jau nuo gruodžio mėnesio. Šioje byloje ne paskutinį vaidmenį atlikęs ir faktinis generalinis prokuroras Žydrūnas Radišauskas.

Beje, kai mane, vilnietę, „violetinėse rezonansinių asmenybių aspektų“ bylose siekdavo apklausti, būtinai bandydavo nukreipti į Kauno teisėsaugą, nes ji, matai, turi pačią „kiečiausią“ įrangą.

Atsimenate plakatą „naikinkite kilerių tarnybą“? Betgi panaikinus tą kilerių tarnybą, lieka

„juodieji troliai“ – grupė dieną naktį dirbanti jau kokius trejus metus dėl Dariaus Valio išvertimo.

O Dariaus Valio išvertimo žinutė aiški: Žiūrėkite, – rėks „penktoji kolona“ – štai tokį paskyrė Prezidentė, o štai tokį principingą, Žydrūną Radišauską mes dabar sodiname į postą.

Tačiau, jeigu toks Ž.Radišauskas atsisės į tą postą, ar prokurorai vėl nepradės vadovauti prekybos kioskams a la gariūnai? Ir ar galėsime bent pasvajoti, jog GP prokuroro žmona taptų įtariamąją rezonansinėje byloje?

Turbūt aišku, kodėl taip neįtinka generalinis prokuroras Darius Valys. Ne tik dėl to, kad jis „kyts žemaits“ – jis yra beprecedentinis GP vadovas su kietu stuburu.

O Lietuvoje, kurią vis dar apraizgę klanai klaneliai, būtinas silpnas generalinis prokuroras, pas kurį ateidamas gali duris koja atidarinėti. Kaip „juodieji troliai“ pasipiktino, kai į darbą reikėjo pradėti ateiti laiku, nepraleidinėti bylų, negerti – apskritai, kuo pavirto prokuratūra – piktinosi kai kurie. Anksčiau, prie to ir ano, gyvenimas buvo lengvas, jeigu prisigėrei – į darbą neini. O dabar – „bardakas“. „Negalima net išvakarėse pagerti, nes šitas prakeiktas „cementinis“ stovi ryte vestibiulyje su alkotesteriu ir visus įtartinai linksmus kad matuoja, kad mieruoja“, – skundėsi vienas buvęs prokuroras, neseniai išėjęs iš darbo…

Taigi, sugalvotas „genialus planas“ – surašomas galimai nesąmoningas faktas apie tai, jog neva Neringa Venckienė spardėsi, vaizdo medžiagos neduos – o rezultate – bus išverstas D.Valys – o ne tie, kurie neduoda vaizdo medžiagos ar kurie rašė nesąmones apie kažkokius spardymus.

Jeigu tai ne sabotažas, sakykite, kas tai? Juk prokuratūra – ne uždaroji akcinė bendrovė. O jeigu kai kurie prokurorai nuo vaikystės svajojo būti ar „žulikais“, ar firmų direktoriais, tai prašome – durys atviros: eikite, keiskite profesiją. Bet ne tokiais būdais, kai atsiranda kažkoks faktinis GP valdytojas, kuris D.Valio vardu aiškina, jog neva vaizdo medžiagos niekas čia neduos. Ir aiškina Tautos atstovams.

Darius Valys šitą „faktinį“ vadovą, ar greičiau – uzurpatorių – turėtų „išsikviesti ant kilimo“ ir pareikalauti – arba gauni tą medžiagą, arba eini „von“.

Tik įdomu, kaip socdemai į tokį „planą“ sureaguotų. Juk tokiu būdu „kristų“ ne D.Valys, o jų „favoritas“ – dar nuo 2010 metų šešėlyje, bet labai tvirtai savo rankose laikantis prokuratūrą, ypač „violetinę rezonansinių asmenybių aspektų“ pusę.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!