- Reklama -

Jolanta Blažytė

Beklajodamas po įvairiausias scenas ir ieškodamas išėjimų, JAV prezidentas J. Bidenas tyčia ar netyčia nuklajojo tarp dviejų girnapusių…. Dėl Izraelio – Palestinos konflikto dabar pylos jis gauna ir nuo savų ir svetimų.

Leidinys The Washington Times (WT) rašo: „ Po to, kai HAMAS užpuolė Izraelį, J. Bidenas negalės išvengti problemų dėl sandorio su Iranu.” (P.S. kalbama apie 6 milijardų dolerių grąžinimą Iranui).

Anot WT, J. Bideno kritikai pabrėžia, kad būtent J. Bidenas, grąžinęs Iranui pinigus, yra kaltas dėl konflikto Izraelyje paaštrėjimo. Tragiškų įvykių fone JAV politikų gretose vyko didžiulis skilimas. Respublikonai kaltina J. Bideną pataikavimu teroristams.

Tuo tarpu kai kurie J. Bideno bendrapartiečiai demokratai reikalauja iš J. Bideno nutraukti pagalbą Izraeliui, šią pagalbą lygindami su apartheido vyriausybės finansavimu.

Ir po to, kai J. Bidenas prisipažino, kad apie HAMAS įsiveržimą jis sužinojo tik po septynių valandų, Floridos gubernatorius R. De Santis „įkalė“ J. Bidenui dar vieną vinį: „ Negalima miegoti darbe. Ypač tada, kai mūsų pagrindinis sąjungininkas yra taikinyje.“

Fox News laidoje Abrahamo susitarimų (dėl Izraelio ir arabų taikos) autorius Robert Greenway kalbėjo: „JAV neturėtų vienu metu palaikyti abiejų Izraelio konflikto pusių. Negalima vienu metu reikšti palaikymą Izraeliui ir tuo pačiu metu finansuoti Irano teroristus. Būtent JAV, parodžiusi savo silpnumą, atvėrė kelią šiai agresijai.

Kai rinkimus laimėjo J. Bidenas, mes nuėmėme Iranui sankcijas. Ir jeigu anksčiau Iranas turėjo tik 4 milijardus valiutinių rezervų, tai šiuo metu jau turi 70 milijardų. Jeigu anksčiau jie parduodavo naftos gal tik 400 tūkst barelių per dieną po 55 dolerius, tai dabar per dieną parduoda daugiau nei 3 milijonus barelių ir po 85 dolerius. Tokiu būdu mes tiekiame jiems deguonį…“

Kitoje Fox News laidoje žurnalistai dar primena, kad J. Bidenui teks atsakyti ir į klausimą „kaip labiausiai garbinamos ir pasaulyje vadinamos stipriausiomis spec tarnybos galėjo pražiopsoti HAMAS pasiruošimą Izraelio puolimui?“

P.S. Tik parašiusi šį tekstą, supratau, kad tarp dviejų girnapusių papuolė ne pats J. Bidenas, o J. Bideno sufleris. J. Bidenas, panašu, ir toliau ramiai sau valgys ledus, ieškos išėjimų nuo scenos ir tęs visiems mums jau žinomą repertuarą. O va tas sufleris, kuris, anot E. Musko, valdo Ameriką, darbo tikrai turės.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!