- Reklama -
Modesto Tamulionio koliažas
Modesto Tamulionio koliažas

Lietuvos Laisvės Kovotojų Sąjungos (LLKS) rūpesčiu buvo atlikta TS-LKD skyrių ir dalies visuomeninių organizacijų, suinteresuotų asmenvardžių rašymu dokumentuose, apklausa. Atsiliepė 15 organizacijų, tarp jų 8 TS-LKD skyriai. Pastarieji savo nuomonę užfiksavo skyriaus tarybos protokolais. Teigiamų atsiliepimų apie A. Kubiliaus siūlomą balsavimui projektą negauta nei vieno, t. y. visi 18 atsiliepimų jį įvertino neigiamai. LLKS 2017-06-08 išsiuntė visiems Seimo nariams laišką:

Visų frakcijų Seime nariai, atsidūrę ant priesaikos sulaužymo ir išdavystės slenksčio,

…O mano motina kalbėjus tik lietuviškai!…
Miškų, laukų, dangaus dievų kalba…
Aš būčiau paskutinis skuduras
Ant išdavystės papilvės kabąs,
Jeigu nors vieną tavo šventą žodį
Pakeisčiau svetimu, pelningesniu kitu…
Petras Palilionis („Aušra“, 1984/4).

Žinotina ir įsidėmėtina: raidės lietuvių kalboje yra žodžių dėmenys. Pakeisi raidę, pakeisi žodį, išdavystės žingsnį žengsi!
Politikos eiliniai daro klaidas, tačiau mažesnes, lengviau pataisomas, o įsijautę politikos didžiūnais esą, daro dideles klaidas, dažnai nebepataisomas.
70 Seimo narių, atsisakę vertybinių Tautos ir jos valstybės nuostatų, nepaisydami 70 tūkst. Lietuvos piliečių parašų peticijoje už lietuvių kalbos išsaugojimą, įkyriai perša ydingą Seimo nutarimo projektą, galbūt laikinai tenkinantį Lietuvos lenkų rinkimų akcijos reikalavimą, esminės Tautos vertybės – kalbos – sąskaita.
Lietuvos Laisvės kovotojų Sąjunga (LLKS) tokio kėslo akivaizdoje, įvertinusi mūsų teismų ir ES Teisingumo Teismo sprendimus, jog Lietuvoje tik lietuviškais rašmenimis rašomi vardai ir pavardės nepažeidžia jokių europinės teisės normų, pasiūlė diskusijas bei svarstymus valstybiniu lygmeniu dėl nelietuviškų „w“, „q“ ir „x“ ir kitų raidžių rašybos nutraukti, nes kėslas tampa valstybės pamatinių vertybių naikinimo žingsniu, pačios Tautos ir valstybės išdavyste.
Tikėtina, nemaža LLKS ir TS-LKD narių dalis palaikė minimą peticiją, nusivylusi buvusio TS-LKD pirmininko A. Kubiliaus nuolaidžiavimu LLR akcijai ir gavusi patikinimą iš LVŽS išlaikyti esamą padėtį asmens dokumentuose – rašyti tik lietuviškais rašmenimis bei veikti Tautos blaivinimo kryptimi, balsavo už LVŽS. Todėl ypač pasikliaujame LVŽS gera valia balsuojant už peticijoje išreikštą nuostatą.
Pasikliaujame ir kitų frakcijų, laisvų nuo kai kurių partijų buvusių ir esamų vadovų diktato, gera valia.
Galimybė išvengti klaidos šiuo atveju išlieka. Ji – laisvų nuo klystančiųjų, antikonstitucinio flirto su Lenkija paveiktų vadovų diktato, balsuojančiųjų valioje.
Išsiųsto laiško 14 lapų priede įrašytos konkrečių 18-os organizacijų nuomonės.

Algimantas Zolubas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!