- Reklama -

KK nuotr.

Būtent taip įvardinčiau praėjusius metus. Manau, jog tokie bus ir ateinantys. Gal todėl vertėtų pakeist kalendorinę daugiskaitą “metai” globalia, bei į absoliutą besiveržiančia vienaskaita METAS. Bet…tiek to jau. Šiandien- senųjų METŲ palydos jų audringų sutiktuvių išvakarėse. Vidurnaktis, salvės, …euras. O kas buvo prieš tai?

Apsimetėlių puota lėkštėm žemyn? Šūkiai, skirti persisotinusiai miniai su “protestiniu atskeltuku”? Ir tik ateities kartų analitikai sugebės “legitimizuoti” tą tiesą, jog tie “protestiniai” buvo sisteminiai. Nes… jiems bus leista tai padaryti. Ir tas legitimizavimas bus apdovanotas ne eurais ar mafijiniais “žaliaisiais”, o Judo sidabriniais, kurie jau nūdien gaminami žmonių galvose…

Taigi, praėję metai. Garsusis Žemės Referendumas. Idėja nuostabi, bet…Reikia būti visiškam beraščiui, kad galėtum teigti, jog “Referendumą sužlugdė valdžia”. Referendumas buvo iš anksto suprojektuotas į “protestinį elektoratą”. O pastarasis visada elgiasi priešingai valdžios nurodymams bei pamokymams. Todėl jis ir vadinamas protestiniu. Taigi, jei valdžia “tylėtų”, dalyvių procentas būtų dar mažesnis! Nes tada net “orientyrovkos” nebūtų buvę!

O valdžia ėmė ir leido referendumą! Ir “padabino” jį Grybauskaitės bei Butkevičiaus dalyvavimu! Ir…ATSKLEIDĖ MŪSŲ PROTESTINIO ELEKTORATO MENKUMĄ BEI MENKAVERTIŠKUMĄ…

Ir tik ateities kartoms bus lįmanoma pakalt jų meto istorijos vadovėlius, kuriuose bus LEISTA parašyti tiesą apie, pavyzdžiui, Julių Panką, ėjusį kadaise SU SISTEMA, ir galimai veikusį pagal štai tokią schemą: užvaldykime iniciatyvą, neleiskim jos plėst kitiems, susitarkim dėl legalumo, išmuškim kortą iš “prielipų”…

Taip. Fariziejams idealistai yra tik prielipos…Ir kas dabar galėtų paneigti, kad J.Panka, daugelį metų įsileisdavęs į “Kovo 11 eitynes” atvirai fašistuojančius asmenis, užvaldė tikrai ne jam priklaususią Lietuvos žemės nepardavimo užsieniečiams idėją tam, kad ją sužlugdytų?

Suokalbis su valdžia? Gal…Valdžia leido ir…palaimino. Per “maloningą leidimą”, per aukščiausiųjų šalies vadovų dalyvavimą. Protestinis elektoratas, atsidūręs “idealistų” rankose, liko inertiškas dėl pastarųjų amorfiškumo bei “žuvies pozicijos” ( liksiu vandeny, jūs eikit dėl žemės).

Jei mūsų VSD neištiria, tai ir aš patylėsiu, kas ( kokios organizacijos ar pankizmai) gadino kai kurių “idealistų” transporto priemones Jurbarko rajone. Ne mano pupos? O ne, taip nemanau! Tiesiog neturiu teisės viešoms analitinėms išvadoms. Bet…

Kai kas, į kai kuriuos renginius įsileisdavęs atvirai fašistuojančius elementus, galimai veikė pagal kitą planą- “Dievui- Dievo, Ciesoriui- Ciesoriaus”. Ir siekė įbaugint “idealistus”, nesuvokusius FARIZIEJŲ PLANŲ.

Toliau. Mokytojų “streikas” bei mitingai.

Iš karto tariau- jei tiek daug reikalavimų,-streiką užvaldė politiniai prisitaikėliai bei karjeristai. Antraip būtų VIENAS KONKRETUS REIKALAVIMAS. Tuo tarpu blaškymasis yra būtent politinių karjeristų bei prisitaikėlių dirvožemis.

Klaiku buvo klausytis vienos mokytojos kalbos, esą ji ” jaučiasi pažeminta, kadangi negali nusipirkti knygos, nes…jai reikia keisti padangas”. Atleiskite, bet aš irgi dirbu mokytoju, ir man niekad nereikėjo “geležinės geldos” ( mašinos), ir gal būtent dėl to man reikalingas knygas įperku.

Kiekvienam savo? O gal tiesiog reik savo darbą pamilti?

Daug kalbų šiais metais sukosi ir apie “legendinį” B. Burgį.

Nepelnytas karaliukas- taip galėčiau jį apibūdinti su visa atsakomybe.

Taip, jis direktoriavo NE JO sukurtoj gimnazijoje. Taip, ten mokėsi ( ir mokosi) geri vaikai ( tą gimnaziją baigė ir mano dukrelė), bet visa esmė yra tai, kad mokiniai į tą gimnaziją būdavo ATRENKAMI. Jei B.Burgis vadovautų įprastai mokyklai ( jam likimas to nelėmė), tai jis nerašytų savo skelbtų nesąmonių.

Visiškas mitas yra tai, kad B. Burgis “kritikavo švietimo sistemą”, ir “dėl to nukentėjo”.

B. Burgis jokios “sistemos” nekritikavo. Nenutuokdamas padėties kitose mokyklose, šis garbėtroška rašydavo straipsnius, kuriuose siūlė “mokytojus rūšiuot kaip šiukšles”, taip pat ragino “moksleivių tėvus prižiūrėt mokytojus”.

Taigi, ‘užėjo dalgis ant akmens”. “Tėvai prižiūrėjo jį”. Ko Burgis arogantiškai linkėdavo kitiems, to prisišaukė sau…

Geri norai? Jais grįstas pragaras. Jų apstu, kai įvairūs fariziejai jais dangstosi. Bet jei gimnazijos direktorius, nepasirūpinęs jokia įstatymine baze, ima spausti mokinę, kad ši išeitų, tai, atleiskite, tai jau BK straipsnis. Ir niekur nuo to nedingsi..

Nors…Kažkur skaičiau, jog B.Burgis bus Vilniaus konservatorių sąraše? Taigi, Burgis nepražus. O suvaidinti spektaklį tokį, kaip jis (karaliukas) suvaidino, galėtų bet koks “žmogus-amfibija”.

Taigi, mielieji, niekad neskubėkime “nei paneigt, nei patvirtint”. Ir geriausias jūsų draugas gali virst užmaskuotu priešu. Toks gyvenimas. Ir tokie veidmainių bei fariziejų metai…

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!