- Reklama -

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnės Aušrinės Norkienės komentaras apie Prezidento Gitano Nausėdos metinį pranešimą:

Prezidentas konstatavo geopolitinę situaciją, Lietuvos vaidmenį vykstant karui Ukrainoje, atkreipė dėmesį į mūsų saugumo ir ekonomikos stiprinimą.

Vertinant aplinkybes, jog valdantieji nepripažįsta kritikos ir nemato savo klaidų, daro spaudimą visiems, kurie apie tai kalba, jiems Prezidento kalba turėjo nepatikti. Prezidentas įvardija valdžios problemas ir klaidas, neteisingai valdytą pandemiją, atkreipia dėmesį į dažnai girdėtus ir girdimus reikalavimus „netrukdyti dirbti”, kas deja, tapo priedanga valdžios neveiklumui. Kaip prezidentas sako – „dreifavimui be aiškaus plano”.

Prezidentas apgailestauja, jog „Lietuvoje struktūrinės reformos dažnam, deja, iki šiol asocijuojasi su „grupės draugų” vykdomu pinigų įsisavinimu, o ne su kokybiniu pokyčiu. Atsikratyti šio įvaizdžio padės tik naujos nesuvaidintos valstybės sėkmės istorijos.”

Prezidentas, kaip ir mes, pabrėžia, kad būtina kuo skubiau spręsti naujus iššūkius, su kuriais susiduriame valstybės viduje – kylančiomis kainomis, brangstančia energija, viena didžiausių infliacijų, kurią turime Europoje. Taip pat pagrįsta Prezidento kritika, kad regionai pamiršti ir palikti, neįvykdyti jiems duoti pažadai.

Prezidentas atkreipia dėmesį į šeimas, jų stiprinimą ir gerovės auginimą, kas gali rodyti, kad Prezidentas mato aiškią valstybės viziją, kurios pagrindas yra šeima. Prezidentas įvardija ir teisingumo sistemos stiprinimo būtinybę. Kaip užsienio politikos klaidą, Prezidentas įvardijo santykių su Kinija klausimą ir tai, kad nebuvo pasirengta atsakomiesiems veiksmams, dėl ko nukentėjo šalies verslas.

Tad Prezidento kalbą vertiname kaip atvirą, nesuvaidintą situacijos valstybėje ir būtinų darbų konstatavimą. Ši kalba rodo, kad Prezidentas girdi ir mato Lietuvos žmones bei jų problemas. Mūsų matymas sutampa.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!