- Reklama -

Jolanta Blažytė

„Europa lekia į karą, kaip traukinys, vairuojamas išprotėjusio mašinisto… Į karą neįsiliejama per vieną naktį. Jis susideda iš trijų fazių: kalbų, pasiruošimo ir tada susinaikinimo. Kalbos jau pasibaigė. Tai, kas yra daroma dabar, – jau pasiruošimas. Tai reiškia, kad jau esame keli centimetrai nuo susinaikinimo“, – sako Vengrijos premjeras V. Orbanas.

Vengrijos premjeras patikino, kad Vengrija nori sutrukdyti Europai įsivelti į karą su Rusija ir žino, kaip tai padaryti. Reikia neleisti, kad pavojingi ES ir NATO planai dėl konflikto plėtros įgautų žalią šviesą. Tam reikia, kad į Europos parlamentą patektų partijos, kurios pasisako už taiką, o ne už karą.

Ech, „vatnikas tas Orbanas“, – jau girdžiu, kaip šėlsta mūsų „ekspertai“ ir toliau pasakoja scenarijus tema „och, mes jiems parodysim“.

O štai buvęs V. Zelenskio patarėjas O. Arestovič pasakoja, kaip baigėsi tas „och mes jiems parodysim“ scenarijus su Ukraina: „Viskas, ką mes darome, rodo tik tai, kad mes norime numirti. Idealiu atveju mes dar pasistumdysime kokius 1,5 metų, o paskui pastipsime, nes fiziškai nebegalėsime tęsti karo“.

Ech, „vatnikas tas O. Arestovič“, – jau girdžiu, kaip šėlsta mūsų ekspertai. Jei ką, tai tam „vatnikui“ Putinas yra paskelbęs paiešką, kaip nusikaltėliui.

Neįtikėtina, bet ir Vokietijos kancleris O.Šolcas savo partijos rinkiminiame plakate užsirašė žodį „Taika“ – „Frieden“. Ką tai galėtų reikšti? Ar tai, kad didesnė dalis Vokietijos gyventojų labiau palaiko taiką nei karą?

Panašu, kad vis daugiau Europos žmonių palaiko taikos ir diplomatijos kelią, nebebijodami jiems klijuojamų „vatniko“ etikečių.

Nenuostabu, kad toks reiškinys kelia paniką ir Lietuvos konservatorių partijos ruporui LTR, kuris kariauti nenorinčius ir branduolinio Armagedono nesiekiančius žmones vadina „antieuropiniais populistais“. Cituoju: „ECFR duomenimis, antieuropinius sentimentus palaikantys populistai turėtų laimėti rinkimus Austrijoje, Belgijoje, Čekijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Italijoje, Nyderlanduose, Lenkijoje ir Slovakijoje, užims antrą arba trečią vietą Bulgarijoje, Estijoje, Suomijoje, Vokietijoje, Latvijoje, Portugalijoje, Rumunijoje, Ispanijoje ir Švedijoje. Jie sugebėjo sustiprinti savo pozicijas pasinaudodami visuomenių susiskaldymu, kurstydami kultūrinius karus, naudodami socialinius tinklus.”
https://www.lrt.lt/…/sokas-bus-didesnis-nei-pasekmes-ko…

LRT, aišku, galėtų pasidžiaugti tuo, kad Lietuva, pagal ECFR duomenis, į Europos parlamentą vis dar nusiteikusi siųsti nesibaigiančio karo kurstytojus. Nes, pagal visą „tvarią“ LRT darbotvarkę, būtent tik karo krankliai (dar plius genderinės ideologijos puoselėtojai) yra „europinių vertybių sentimentus palaikantys nepopulistai, kurie neskaldo visuomenės, nekursto kultūrinių karų ir nesinaudoja socialiniais tinklais“.

Na, jūs galite kariauti kiek tik norite (kad tik, ginkdie, negautumėte „vatniko“ etiketės), tuo tarpu aš EP rinkimuose jau balsavau už Taiką.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!