- Reklama -
"Va ką aš apie visa TAI galvoju", - parodė Kristupas Krivickas. Nuotr. iš "Facebook"
“Va ką aš apie visa TAI galvoju”, – pademonstravo Kristupas Krivickas. Nuotr. iš “Facebook”

“Na ką, liberalai tarė savo žodį dėl Šimašiaus. Šimašius tarė savo žodį dėl manęs. Tai dabar atėjo eilė ir man tarti savo žodį dėl liberalų ir dėl Šimašiaus. Ir štai jis, gal kiek ilgokas, bet išsamus ir nuoširdus mano žodis apie tai, kaip iš tiesų viskas buvo”, – paskelbė laišką, skirtą Liberalų sąjūdžio valdybai, Kristupas Krivickas.
“Taigi – liberalų sąjūdį kaip man imponuojančią politinę organizaciją remiu jau du metus – legaliai – paskirdamas 1 procentą nuo pajamų mokesčio. Padariau tai ir pernai ir šiemet. Ir nebegalėdamas kentėti toleruoti ir tylėti apie prekybos poveikiu ir politinės korupcijos voratinklį kuris apėmė ir dalį žiniasklaidos ir aš asmeniškai tai labai skausmingai pajutau – kai užteko vieno Žemaitaičio skambučio ir man buvo nurodyta pašalinti iš eterio visą filmuotą medžiagą kuri jam nepatinka. Kaip vėliau paaiškėjo Tvarka ir Teisingumas jau buvo nupirkęs dramblį.
Esu patyręs ir MG valdomo kanalo rūstybę – kai parengiau interviu su tuomete Vikondos darbuotoja Dalia Budrevičiene, kuri atskleidė vokelių skandalą man buvo liepta atnešti kasetę į generalinio kabinetą ir jo akivaizdoje išmesti į šiukšlių dėžę. Ne šiaip atiduoti o būtent pačiam išmesti į šiukšlyną. Tuomet Viktoras Uspaskich buvo labai įtakinga figūra o Vikonda vienas didžiausių reklamos užsakovų. Tokį situacijų buvau priverstas patirti ir daugiau.
Esu tikras, kad taip neturi ir negali būti. Todėl apsisprendžiau ir šių metų vasario 24 dieną per savo 37 gimtadienį paskambinau Eligijui Masiuliui – pasakiau, kad noriu ir kodėl noriu pradėti politiko kelią, o liberalai vienintelė korupcijos skandalų tuomet dar nepaliesta organizacija, kad man tinka ir patinka lyderiai, artimi ir priimtini veikimo būdai – tiek forma tiek turiniu. Tuometinis partijos pirmininkas pakvietė į Seimą pasikalbėti. Pasikalbėjom. Aš išdėsčiau savo motyvus, požiūrį ir matymus. Taip pat pasakiau, kad esu pusiau žemaitis ir norėčiau jeigu pavyks kandidatuoti tame regione.
Maniau, kad būtent regionuose liberalams galėjau būti labiausiai naudingas. Prašiau pirmininko pakalbėti su partijos lyderiais ir įvertinti situaciją ar nėra pasipriešinimo mano prisijungimui. To paprašiau nes sakiau kad man svarbu ne kelti susierzinimą o prisidėti ir dirbti komandoje. Susitikome antrą kartą.
Aptarėme kad galima apygarda – naujai suformuota Pietų Žemaitijos kurioje kandidatą siūlys kelti Šilalės skyrius ir jam palikta apsispręsti dėl kandidatūros. Aptarėme, kad pasitrauksiu iš televizijos laidos vedėjų kad nekiltų interesų konfliktas, tą ir padariau, šiuo metu laidą vietoj manęs veda Daiva Žeimytė. Aptarėme ir tai, kad jeigu Šilalė pasirinks mane – turėčiau dalyvauti gegužės 28 dieną. Kaune numatytame tarybos suvažiavime ir būti sąraše ir kad pirmininkas galėtų man skirti savo papildomą balų kvotą reitingavime.
Tuomet pirmininkas pakvietė mane prisistatyti rinkimų štabui. Tą ir padariau prieš keletą savaičių. Eligijus Masiulis informavo štabo narius apie mūsų pokalbius ir kilusias iniciatyvas. Trumpai prisistačiau. Atsakiau į klausimus. Ir buvo nutarta sukviesti Pietų Žemaitijos apygardos skyrių Šilalės Šilutės ir Rietavo susitikimą su manimi. Susitikimas įvyko. Mane pristatė Eugenijus Gentvilas. Nuoširdžiai ruošiausi. Kalbėjau. Ir siekiau skyriaus palaikymo mano kandidatūrai. Skyriaus nariai išklausė. Buvo sutarta, kad sukvies susirinkimą kuriame jau aš nedalyvausiu ir jie demokratiškai balsuos. Tą pats pasakė ir gali patvirtinti Eugenijus Gentvilas.
Skyrius susirinkime balsavo už mane. Bendru sutarimu. Vėliau jau kitame susitikime mes su skyriaus žmonėmis aptarėme galimas rinkiminės kampanijos strategijas, priemones, formas ir turinį. Ir viskas. Valdyba turėjo balsuoti. Žinojau, kad yra nepritariančių tokiai iniciatyvai, tačiau mane palaikė pirmininkas ir Šilalės skyrius. Neturėjau pagrindo pasitraukti.
Tačiau vėliau įvyko, kas įvyko. Kyšis. Įtarimai. Šokas. Nusivylimas. Krizė ir pasikeitimai. Viešai išreiškiau palaikymą partijai. Jaučiausi įsipareigojęs.
Deja, taip pat viešai Remigijus Šimašius ir Eugenijus Gentvilas išsakė savo poziciją, kad nemato galimybių su manimi bendradarbiauti.
Gal, kaip sako Remigijus iš tiesų liberalo manyje nėra pakankamai, tačiau tikrai pakankamai sveiko proto, kad suprasčiau ir adekvačiai vertinčiau situaciją.
Du pirmieji partijos asmenys pasakė ne mano kandidatūrai. Ir net jeigu valdyba minimalia persvara pritartų Šilalės sprendimui aš puikiai suvokiu, kad jokių galimybių rezultatyviam bendram darbui nebėra.
Esu dėkingas Šilalės skyriui už pasitikėjimą ir ypač už viešą ir tvirtą palaikymą šios tikrai nelengvos situacijos akivaizdoje. Tokių žodžio žmonių šiais laikais gaila bet mažai beliko ačiū jums. Ir nenorėdamas priešinti ir kelti įtampų tarp skyriaus ir partijos bei kaip jau minėjau nematydamas galimybės tolesnio mano bendradarbiavimo – atsiimu savo kandidatūrą į kandidatus.
Tai tiek norėjau pasakyti jums šiandien. Ačiū ir sėkmės.
K.Krivickas”

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!