- Reklama -

Jolanta Blažytė

Ukrainoje šiuo metu sproginėja dar vienas korupcijos skandalas, kurio jau nebeįmanoma paslėpti ir kuris atkeliavo iki Aukščiausios Rados. Skandalo esmė: Ukrainos gynybos ministerija pirko maisto produktus Ukrainos armijai kelis kartus didesnėmis, nei rinkos, kainomis. Pirkimai buvo vykdomi per kompaniją „Aktiv kompani“. Kontrakto suma – 13 milijardų grivinų ( apie 325 milijonai eurų). Taigi daugiau nei 100 milijonų eurų – į šoną.

Tiesa, V. Zelenskis šią situaciją vadina manipuliacijomis ir bandymu nukreipti dėmesį nuo karo. Gynybos ministerijos vadovas atsistatydinti nesiruošia, nors keli „pėstininkai“ jau „nubausti“.

Įdomu tai, kad šis korupcijos atvejis išlindo į viešumą – mat Ukrainoje tiek opozicinės partijos, tiek opozicinė žiniasklaida yra užčiaupta. Apie Ukrainoje klestinčios korupcijos atvejus buvo galima pasiskaityti tik uždaruose Ukrainos žurnalistų Telegram kanaluose.

Pikti liežuviai plaka, kad neseniai Ukrainoje su „slaptu“ vizitu (vizitas buvo toks slaptas, kad apie jį rašė kone visos žiniasklaidos priemonės) besilankęs JAV CŽV vadovas atvežė Ukrainai ne tik Rusijos puolimo planą, bet ir reikalavimus Ukrainos aukščiausioje vadovybėje pakeisti kai kuriuos asmenis. V. Zelenskiui to padaryti nesutikus, „šeimininkai“ pradėjo traukti kompromatus…

Pikti liežuviai plaka, kad tokių kompromatų yra daugybė ir kad artimiausiu metu gali būti labai įdomu….

Bet palikime tai sąmokslo teorijoms – laikas visada parodo, kas yra kas.

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!