- Reklama -

Viktorija Balkutė

Visi jau žinome, kad Švietimo ir mokslo ministerija svarsto siūlymą pratęsti mokslo metus net iki birželio vidurio, nes teigia, esą trūksta laiko, kad įsisavinti programą. Bet ar kas pasidomėjo moksleivių nuomonę? Manau, kad ne…

Jeigu paklaustumėme moksleivių, didžioji dauguma pasakytų, kad mintis nėra gera. O visas problemas galima paskirstyti į kelis punktus (ar tam tikras grupes):

Pirmoji problema, kad birželio mėnuo nebūtų rezultatyvus. Vyksta egzaminai, kuriuose dalyvauja mokytojai ir reikėtų ieškoti nuolat mokytojų, kurie galėtų pavaduoti ten dirbančius. Manau, suprantate, kad nėra didelės naudos iš mokytojo, atėjusio vos 1-2 pamokoms.

Mokymo kursą mes jau būname pabaigę.

Birželio pradžioje, viduryje vyksta praktiniai užsiėmimai menų mokyklose ir sporto stovyklos. Jei bus ilgi mokslo metai, tai apskritai jaunieji menininkai ir sportininkai liks be atostogų.

Moksleiviams nesinorėtų mokytis, kada už lango saulė, o jie sprendžia matematiką prakaituodami.

Patys mokiniai surastų sau užsiėmimą, su kuriuo save šviestų (pvz: knygas skaitytų, namie dirbtų įvairius darbus, savanoriškumu, dalyvautų visuomeniniuose, neformaliuose renginiuose).

Pati esu 14 metų moksleivė, kuri savo vasarą planuoja iš anksto ir savo ilgąsias atostogas noriu skirti ne „bambos krapštymui“, o savanoriauti, skaityti knygas, mokytis papildomai anglų kalbą, dalyvauti aktyviai renginiuose.

Ką aš norėjau pasakyti rašydam, ką planuoju veikti vasarą – moksleiviai per savo atostogas nebūtinai tinginiauja. Vieni bendraamžiai važinėja į įvairias stovyklas, kuriuose taip pat naujų gebėjimų įgyja, kiti, vyresni, net ir darbo susiranda. Negi tai blogai?

O jeigu moksleivis nenori, tingi mokytis, tai jam nepadės nei programos, nei pamokos. Vasarą juo labiau toks moksleivis neis mokytis, nes jam mokytis vienodai trukdo ir vasaros karštis, ir žiemos šaltis, ir rudens lietus.

Nepamirškime, kad daug žmonių vasarą taip pat išvažiuoja į keliones ir vienaip ar kitaip šeimos rinksis atostogas ir klasės dar labiau ištuštės.

Jeigu būtų tokia galimybė, kad galėtų balsuoti pedagogai ir mokiniai, manau, kad būtų daug geriau ir sąžiningiau, nes galėtuų išreikšti taip savo nuomonę, bet, deja, pasaulis – ne svajonių teikimo fabrikas. Bet juk nėra sunku valdininkams nueiti į mokyklas ir žmoniškai paklausti, ką mes galvojame.

Pagarbiai

Antakalnio progimnazijos 8 kl. moksleivė

Viktorija Balkutė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!