- Reklama -

J. E. Vilniaus arkivyskupui metropolitui Gintarui Grušui

INFORMAVIMAS IR PRAŠYMAS

Dėl viešoje erdvėje paskleistų spekuliatyvių kalbų apie J. E. Vilniaus arkivyskupo Gintaro Grušo neprieštaravimą Civilinės sąjungos įstatymo projektui

Šeimos vertybes ginančios visuomeninės organizacijos ir aktyvūs piliečiai gegužės 25 d. prie LR Seimo rinkosi į pilietinę akciją „UŽ vyro ir moters šeimą, PRIEŠ Civilinę sąjungą“.

Su akcijos organizatoriais, be kitų LR Seimo narių, susitiko ir LR Seimo vicepirmininkas, Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas, kuris dėstė Civilinės sąjungos įstatymo priėmimo motyvus, bandė įrodyti, kad šiame įstatyme nėra aliuzijos į LR Konstitucijos 38 str., t. y. neprieštarauja LR Konstitucijai, konstitucinei šeimos sampratai.

Politikas, norėdamas sustiprinti savo išsakytą poziciją ir išvengti šeimų organizacijų atstovų pateiktų nepatogių klausimų, prisidengė ir J. E. Vilniaus arkivyskupo metropolito Gintaro Grušo vardu: „Aš taip pat kalbėjausi su Vilniaus arkivyskupu Gintaru Grušu, ir esu pasakęs jam tą dalyką, kad įsipareigojame nekeisti, nekeisti ir nepildyti šito įstatymo iki jo priėmimo stadijos. Tada visi dar galvojo, ar čia bus dar įvairių pasiūlymų, kurie galbūt atvertų kelią į įsivaikinimą ar panašiai. Bet to dalyko nėra ir iki priėmimo stadijos tikrai nebus. Tai yra atliepiamas dalies visuomenės lūkestis ir aš taip pat prašau jūsų supratimo“, – susirinkusiems akcijos dalyviams sakė Vytautas Mitalas.

Viešojoje erdvėje esame nekartą skaitę vyskupų gana tvirtą poziciją šiuo klausimu: „Civilinė sąjunga devalvuotų santuokos bei šeimos sampratas: Bažnyčia tam pritarti negali“, „Lietuvos vyskupų nuomonė: prieš – civilinę sąjunga, už – teisę į artimą ryšį“ bei kt. ir tikime, jog ši pozicija yra nekintanti.

Tačiau, po Seimo vicepirmininko Vytauto Mitalo viešo pasisakymo pilietinėje akcijoje, girdint ne tik akcijos dalyviams bet ir i žiniasklaidos atstovams, kilo įvairių interpretacijų dėl neva pasikeitusios pozicijos iš vieno Lietuvos arkivyskupų: galimai Civilinės sąjungos įstatymo projektas yra kompromisinis ir tokiai jo versijai neprieštarauja ir Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas.

Sutarta, įstatymo projekto iki priėmimo stadijos daugiau nekeisti, nekeisti ir netobulinti.

Mes, žemiau pasirašančios organizacijos, raginame užkirsti kelią politinėms spekuliacijoms Bažnyčios vardu. Todėl informuojame J. E. Vilniaus arkivyskupą metropolitą Gintarą Grušą apie mėginimą prisidengti jo asmeniu, siekiant pagrįsti Civilinės sąjungos kompromisiškumą ir suderinamumą su Bažnyčios mokymu, taip kartu darant poveikį visuomenei bei LR Seimo nariams.

Prašome dar kartą viešai išreikšti aiškią Bažnyčios poziciją dėl Civilinės sąjungos įstatymo, kad Lietuvos piliečiams neliktų nepagrįstų abejonių, kurias iššaukė minėtas Seimo nario Vytauto Mitalo pasisakymas.

Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos pirmininkė Violeta Vasiliauskienė

Kreipiasi:
Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija
Lietuvos tėvų forumas
Sąjunga „Vardan šeimos“
Tėvų judėjimas „Basos mamos“
Asociacija Lietuvos šeimų sąjūdis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!