- Reklama -

Ramūnas Karbauskis. KK nuotr.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas, mecenatas Ramūnas Karbauskis mano, kad šių metų sausio 1 d. Lietuva, įsivesdama eurą, neteko dalies savo tapatybės.

“Žiūriu į Premjero Algirdo Butkevičiaus plačią šypseną nuotraukoje, kurioje jis rodo pirmuosius iš bankomato išimtus eurus, o galvoje sukasi mintis, jog šių metų sausio pirmąją Lietuva neteko dalies savo tapatybės.

Suprantu socialdemokratus ir konservatorius, kurie siekia Europos Sąjungą paversti federacija, kurioje nebeliktų nacionalinių valstybių, tad nacionalinė valiuta tame kelyje tėra smulkmena.

Dabartinė valdžios retorika, tikriausiai, nieko nesiskirs nuo tos, kada bus pasiūlyta visai panaikinti Lietuvos valstybingumą. „Nieko tokio, gyvenimas bus geresnis, reikia matyti plačiau…“.

Lito pakeitimas euru buvo politinis sprendimas, kurio priėmimas dėl nesibaigiančios eurozonos krizės yra labai rizikingas makroekonomine prasme bei neigiamai atsilieps žmonių pragyvenimo lygiui. Valdžia viliasi, jog tauta su viskuo susitaikys, o neigiamos pasekmės bus nurašytos istorinei būtinybei.

Galvoju apie būsimas kartas, kurios rankose laikys eurus, kuriems bus sakoma, jog tautinė kultūra yra nemodernu, jog lietuvių kalba yra archaizmas. Argi nebeprisimename, kaip tai prieš kelias dešimtis metų vyko Sovietų Sąjungoje?

Laiko atgal nebeatsuksime, todėl belieka tikėtis, jog mūsų istorinė atmintis išsaugos meilę litui, kaip vienam svarbiausių valstybingumo simbolių.

Skirtingai nuo Premjero, man eurai kelia liūdesį. Jie iš manęs atėmė dalį tėvynės…” – savo paskyroje socialiniame tinklapyje “Facebook” parašė Ramūnas Karbauskis.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!