- Reklama -

A.Paleckis. KK nuotr.

Surinkome per 300 000 parašų už Lietuvos žemę. (Kodėl užsieniečiams nepakaktų ilgalaikės nuomos?) Tačiau vyriausioji rinkimų komisija mano kitaip. Todėl iki sausio vyks ginčas. Tada – galbūt teismai. Šansas referendumui išlieka. Kad jį stabdys, žinojome. Valdžia jo bijo. Toks referendumas grąžina valdžią žmonėms. Jie patys ima spręsti svarbiausius valstybės klausimus. Beje, tai numato ir Konstitucija.

Tad pasipriešinimas bus nemažas. Tai taps gera treniruote tiems, kas rinko parašus. Tarp rinkusiųjų – nuo Socialistinio Liaudies Fronto (SLF) iki tautininkų. Marga publika – ir tuo valdžia gali pasinaudoti. Naujas tautininkų vadas Julius Panka panikavo, kad SLF masiškai renka parašus. Bet ar nebus taip, kad būtent SLF surinkti parašai dabar taps lemiami?… Panka dar jaunas ir gal supras jaunystės klaidas.

Žinoma, apie SLF bendradarbiavimą su tais tautininkais, kurie laikosi rasistinių pažiūrų, negali būti ir kalbos. Tiesiog šis referendumo klausimas padėjo sukelti didelę protesto Lietuvoje bangą, kuri įtraukė į save pačius įvairiausius žmonės, savaip nepatenkintus padėtimi Lietuvoje.

(Esu, beje, tikras, kad ir tarp jaunųjų tautininkų yra idealistų, kurie laikinai suklaidinti kai kurių rasistinių savo vadovų. Laikui bėgant, manau, dalis jų tai supras. Nes jeigu jie sako “Lietuva – lietuviams”, tai ką daryti jų broliams lietuviams, tarkime, Airijoje, kai airiai ims sakyti “Airija – airiams”?…)

Algirdas Paleckis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!