- Reklama -
Reikėtų daugiau gerbti save, nesilankstyti neaiškios kilmės svetimšaliams, kuriems rūpi tik gera alga ir perėjūno psichologija. KK nuotr.
Reikėtų daugiau gerbti save, nesilankstyti neaiškios kilmės svetimšaliams, kuriems rūpi tik gera alga ir perėjūno psichologija. KK nuotr.

Šalies spaudoje ir televizijoje nuskambėjo plačiai buvusio „Lietuvos ryto‘‘ laikraščio vyriausiojo redaktoriaus, krepšinio klubo prezidento Gedvydo Vainausko komentaras dėl juodaodžių žaidėjų elgesio. Kiek mes, sirgaliai, žinome, kad tiek iš „Lietuvos ryto‘‘ ir Klaipėdos „Neptūno‘‘ komandų buvo dėl sportinės drausmės pašalinti ne vienas, o po kelis žaidėjus jau sezono pabaigoje. Kas be abejonės, sutrukdė sportininkams kovoti Lietuvos krepšinio čempionate dėl aukštesniųjų vietų, o „Neptūnas‘‘ liko net be medalių.
Kur čia prityręs žurnalistas G.Vainauskas prašovė ar ką jis nors įžeidė? Nieko panašaus. Nesuprantu, kodėl dar turėjo dar atsiprašyti. Man regis, jis pasakė skaudžią tiesą. Kur matyta, kur girdėta (tenka išklausyti neoficialias kalbas), kad treneriai jau į treniruotes net atsinešdavo alkotesterius sportininkų blaivumui pasitikrinti.
Visiškai sutinku su „Bangos‘‘ laikraštyje paskelbta žurnalistės Palmiros Mart straipsnio mintimi: „Kai odos spalva ar seksualinė orientacija tampa žmogaus nekompetencijos, tingumo, neatsakingumo priedanga ar pretekstu nuolat priminti ‚‘‘netolerantiškai‘‘ visuomenei, kad ji a priori privalo mylėti visus gėjus, musulmonus ar juodaodžius – apie ką, ponai, mes kalbame? Ar tai ir yra išgirtieji vakarietiškos demokratijos tolerancijos standartai, atvedę nesiliaujančio teroro išpuolių daugelyje šalių ir jau šimtais skaičiuojamų nekaltų žmonių aukų?‘‘.
Šia tema teko diskutuoti su krepšinio specialistais, kurie nemato pateisinimų dėl šio širšalo -skandalo. Buvęs Klaipėdos „Neptūno‘‘ vyr. treneris Eugenijus Milkontas pakomentavo, jog iš Amerikos atvykę juodaodžiai nėra patys geriausieji krepšininkai, kurie yra likučiai, atkritę nuo vietinių komandų, bet, atvykę į mūsų šalį vaidina, net išdidžiai elgiasi, nuolat pažeidinėja sportinę drausmę – ir ką, mūsų šalies treneriai turi nusilenkti, pataikauti, kad jie, svetimšaliai, užmaskuotai įrodinėja ,jog jiems negalioja jokios taisyklės?
Pridurčiau – belieka tik atsiklaupti. Vienas dalykas nusipirkti žaidėją, kitas – ilgesnis kelias – išauginti savąjį. Juk legendinė Kauno „Žalgirio‘‘ krepšinio komanda buvo lietuviška, be jokių pirkinių iš užsienio ir kaip žaidė krepšininkai, išauginti Lietuvoje!
Dabar girdžiu dejuojančius trenerius: „Duokite pinigų , tai mes parodysime , ką galime“. Prisipirkti žaidėjų – anoks čia trenerio sportinių rezultatų pasiekimas, kas kita – savo šalies jaunų talentų ugdymas, todėl reikėtų tokius pirkinius sumažinti – tegu tarptautinėje arenoje pasirodo mūsiškiai – kukliau, bet tegu auga. Juk kokia nauda iš svetur atvykusiųjų – pažaidžia vieną sezoną, išvyksta, išsiveža krūvas pinigėlių ir lieka tuščia vieta.
Belieka daugiau gerbti save, nesilankstyti neaiškios kilmės svetimšaliams, kuriems rūpi tik gera alga ir perėjūno psichologija.
Albinas Klizas
Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narys

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!