- Reklama -
„Priimti daugiau pabėgėlių Lietuvoje būtų didžiulė klaida", - teigia R.Paksas. KK nuotr.

„Šiandien priimti daugiau pabėgėlių Lietuva negali. Būtina nedelsiant sušaukti plataus spektro politinių jėgų apskritąjį stalą ir suformuluoti nacionalinius valstybės interesus atitinkančius principus, kuriais turėtų vadovautis šalies institucijos priimdamos sprendimus dėl pabėgėlių,“ – vertindamas gilėjančią krizę Europoje pareiškė Europos Parlamento narys Prezidentas Rolandas Paksas.

„Priimti daugiau pabėgėlių Lietuvoje būtų didžiulė klaida. Neįmanoma prognozuoti taip vadinamos integracijos pasekmių, nėra adekvataus šios problemos teisinio reguliavimo. Lietuva turi gerai pasverti savo galimybes, nustatyti nacionalinius prioritetus prieš globalistinius užmojus, kurie ateina iš Briuselio,“ – teigė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas.

Europos Sąjungos institucijos neturi teisės uzurpuoti politinių sprendimų, apeidamos kiekvienos šalies nacionalinius interesus primesti valstybėms prievoles dėl kvotų paskirstymo. Sprendžiant pabėgėlių krizę šis principas apskritai yra nepriimtinas,“ – pabrėžė Prezidentas Rolandas Paksas.

Pasak Rolando Pakso, pabėgėlių krizė – didžiulis iššūkis Europos civilizacijai. Todėl mes neturėtume tik žiūrėti į Europos Sąjungos biurokratų lūpas tikėdamiesi išmintingų sprendimų, o patys turime apibrėžti savo nacionalinės politikos nuostatas, užkardyti grėsmes Lietuvos tapatumui. Šis klausimas negali būti nagrinėjamas siauroje ekonominėje plotmėje. Mes galime svarstyti humanitarinės pagalbos pabėgėliams klausimus, kalbėti apie laikiną jų prieglobstį, tačiau vėliau šie žmonės turi grįžti į savo tėvynę.

„Manyčiau, kad dėl pabėgėlių krizės Lietuva turi inicijuoti politines konsultacijas su Lenkija ir Baltijos šalimis, galbūt, surengti Baltijos Asamblėją dėl pabėgėlių krizės,“- sakė Prezidentas Rolandas Paksas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!