- Reklama -

Kaip yra pasakęs V.Putinas, "buvusių nebūna". kremlin.ru nuotr.

Jau buvau savyje nusprendusi, kad „viskas, gana, daugiau nė žodžio apie Ukrainą“, tačiau ta buka propaganda, besisukanti mūsuose tarsi sugedusi plokštelė, sukėlė tam tikrų nejaukių minčių: o kas galėtų paneigti, kad…? Pirma, „slapta susitarę ir veikdami išvien“, Rusija, Amerika ir Europos Sąjunga nusprendė sugriauti Ukrainą – suskaldyti ją į atskiras teritorijas; antra, mūsų buvę, prisidengdami nuolankia tarnyste „dėdei Semui“, padarė viską, kas įmanoma, kad Rusija pasiimtų Krymą, paskelbtų skyrybas JAV doleriui ir įvykdytų BRIKS ekonominę integraciją.

Šiaip aš lažinčiausi dėl antrojo varianto, nors ir pirmas neatmestinas, o gal tai buvo abiejų šių variantų kombinacija.

Kuo toliau, tuo dažniau mane apninka mintys, jog mūsų „patriotai“, super aktyviai vykdantys Rusijos spaudimo politiką Lietuvos ir europiniame lygmenyje (kas kartais, iš šalies žiūrint, atrodo kaip lazdos perlenkimas), iš tiesų tarnauja Rusijai ir jos interesams. Ir kai išanalizuoji jų veiksmus ir žodžius, ir kas po to įvyksta Rusijoje ir apskritai geopolitikoje, tai tokios prielaidos tik dar labiau sustiprėja.

Tai tik mūsų akyse tie „ant Rusijos“ rėkiantys ar „Rusiją spausti“ raginantys politikai atrodo kaip „patriotai“, tačiau iš tiesų tokia „Rusijos spaudimo“ politika naudinga: 1) mūsų valdžiai, kad pridengtų sunkią valstybės ekonominę-finansinę situaciją ir pateisintų, pvz., kodėl negalima išmokėti pensininkams dar A.Kubiliaus Vyriausybės nusavintų pensijų dalies ir apskritai padidinti pensijų (Vyriausybė „nudžiugino“ mūsų pensininkus, nusprendusi nuo kitų metų padidinti pensijas net (!) 3,43 Lt, arba 0,99 euro); 2) Rusijai, integruojant BRIKS rinką ir „skandinant“ JAV dolerį.

O dabar apie viską iš eilės.

Pagal tarptautinę praktiką, jeigu šalyje įvyksta revoliucija, valstybė kuriama „nuo pradžių“.

Dabar įsivaizduokime tokią situaciją: Rusija nori Krymo, Rusijai verkiant reikia Krymo (Juodoji jūra, karinė bazė, jūros kelių kontrolė ir t.t.), tačiau teisiškai to padaryti negali. Krymas – Ukrainos sudėtyje ir staiga, nei iš šio, nei iš to, iš Ukrainos pasitraukti negali.

Ir kas įvyksta? Kijevą sudrebina Vakarų (ir ypač kai kurių mūsų politikų) kurstomas ir remiamas Maidanas. Užsienio politika keičiama Molotovo kokteiliais. Įvyksta pasikėsinimas į teisėtą Ukrainos prezidentą V.Janukovyčių, kurio išrinkimą buvo pripažinę Vakarai ir kuris jau sutiko su visomis Vakarų sąlygomis, ir V.Janukovyčius, po pasikėsinimo į jo gyvybę, pabėgo iš šalies.

Viskas, prezidentas nuverstas, įvyko revoliucija.

Kam tai buvo naudinga? Vakarams? Ne, nes V.Janukovyčius jau su visomis Vakarų sąlygomis buvo sutikęs.Buvo sutikęs ir dėl pirmalaikių Ukrainos prezidento rinkimų gegužės mėnesį (o buvo nuverstas vasario pabaigoje).

Tad kam ta revoliucija buvo naudinga? Rusijai? Be jokios abejonės. Nes tokiu atveju Rusija gavo teisėtą pagrindą prie savęs prisijungti Krymą – kadangi po revoliucijų valstybės kuriasi „nuo pradžių“.

Todėl mano versija: neva Amerikai dirbantys ir aršiai tarnaujantys kai kurie mūsų politikai iš tiesų yra Rusijos slaptieji agentai. Nesvarbu, ką jie kalba – svarbu, kokie jų darbai ir veiksmai. O Ukrainos atveju tie veiksmai buvo labai akivaizdūs: kurstydami Maidano laužą, jie padėjo Rusijai prisijungti Krymą. O toliau…

Eikime toliau. Taigi, „operacija Krymas“ jau įgyvendinta, ir neva proamerikoniškieji mūsų politikai ėmė rėkti visu balsu: „Rusija okupavo Krymą! Sankсijas ir kuo griežtesnes sankcijas jai!“

Ir Europa, neva tai proamerikietiškų Europos politikų paraginta, lyg ir reaguodama į „Krymo aneksiją“ ir „karą Ukrainoje“ ėmėsi sankcijų Rusijos atžvilgiu. O čia – stop: būtent to Rusijai ir reikėjo, būtent tokiai situacijai Rusija ruošėsi ne vienerius metus. Ką aš turiu omenyje?

Pas mus propagandinė žiniasklaida apie tai visai nekalba, bet situacija pasaulyje yra tokia: Rusija, Brazilija, Kinija, Indija ir Pietų Afrikos Respublika (o tai yra 43 proc. pasaulio gyventojų) – BRIKS – kuria atsvarą Amerikos vienpoliui, t. y. JAV vienašališkam valdymui pasaulyje. Įkurtas BRIKS bankas Kinijoje – atsvara Pasauliniam bankui, kuriamas Investicijų fondas – atsvara Tarptautiniam Valiutos Fondui. Bet svarbiausia – šis alternatyvus finansinės ir ateityje politinis darinys atsisako JAV dolerio – BRIKS turės savo rezervinę valiutą. O tai jau – JAV dolerio laidotuvės. Iš esmės tai – JAV imperijos griūtis.

Ir kada Rusija ėmėsi šio BRIKS finansinio-politinio projekto visu rimtumu? Teisingai – po Maidano įvykių, po prezidentinio perversmo Ukrainoje, po Krymo prisijungimo, po sankcijų prieš Rusiją. „O mes neturėjome kitos išeities, buvome užspausti“, – taip galima išversti į paprastą kalbą Rusijos pasiaiškinimus.

Taigi, mes (turiu omenyje mūsų, Vakarų, neva proamerikietiškus politikus, tačiau, kaip jau sakiau, manau, jog jie slapti Rusijos agentai) padėjome: 1) Rusijai prisijungti Krymą; 2) sukurti BRIKS finansinę sistemą, alternatyvą Tarptautiniam Valiutos Fondui ir palaidosiančią JAV dolerį, o galbūt ir JAV imperiją kartu su juo; 3) integruoti BRIKS ir Eurazijos šalių rinkas į Rusijos rinką, išstūmus iš jos Vakarų gamintojų prekes.

Taip, taip – įsivaizduokite: Rusija inicijuoja BRIKS, Eurazijos sąjungą (Rusija, Kazachstanas, Baltarusija, dabar prie Eurazijos sąjungos dar nori jungtis ir Turkija), tačiau Rusijos rinka užpildyta maisto produktais ir pramonine produkcija iš Vakarų. Negali paimti ir uždrausti Vakarams eksportuoti savo produkciją į Rusijos rinką. Tačiau po Europos Sąjungos sankcijų Rusijai dėl Ukrainos… O taip!

Taigi, ir vėl ačiū mūsų (Vakarų) neva tai proamerikietiškiems politikams: Rusija paskelbė embargą maisto produktams iš Vakarų (nukentėjo, be abejonės, ir Lietuva, bet vardan Amerikos imperijos surgiovimo ir JAV dolerio laidotuvių, prisidengus iškaba „Rusai puola“, juk galima pasiaukoti, ar ne?) – ir ėmėsi integruoti Eurazijos bei BRIKS šalių ekonomiką į savo rinką. Po metų, kai Europos Sąjunga sankcijas Rusijai atšauks, BRIKS ir Eurazijos šalys bus pilnai įsiintegravusios į Rusijos rinką ir mūsų, Vakarų, gamintojams jau bus sunku ten sugrįžti.

Išvados:

-Iš tiesų mūsų (Vakarų politikų, akivaizdžiai demonstruojančių tariamą tarnystę JAV ir B.Obamai) veiksmai Ukrainoje padėjo Rusijai: 1) prisijungti Krymą; 2) sukurti BRIKS finansinę sistemą, alternatyvią Tarptautiniam Valiutos Fondui ir alternatyvą rezervinei valiutai JAV doleriui; 3) integruoti BRIKS ir Eurazijos šalių ekonomikas į Rusijos rinką;

-Perdėtas „Rusai puola“ akcentavimas ir tokio propagandinio fono sukūrimas bei eskalavimas mūsų žiniasklaidoje iš tiesų tėra legenda, pridengianti Rusijai tarnaujančius ypač aukštus mūsų politikus;

-Cenzūros, tariama kova su „rusų propaganda“, uolus „Kremliaus agentų“ politikų, visuomenės ir žiniasklaidos tarpe ieškojimas ir persekiojimas – taip pat tėra legenda, pridengianti tariamai aktyviai proamerikietiškus, tačiau iš tiesų Rusijai dirbančius kai kuriuos mūsų politikus. Nes, kaip minėjau, mūsų veiksmai Ukrainoje labiausiai pasitarnavo Rusijai, įgyvendinant jos geopolitinius planus, kuriuos V.Putinas buvo išdėstęs ir tiesiogiai, ir tarp eilučių (mokantys skaityti tarp eilučių, galėjo tai perskaityti) dar 2007 m. Miunchene saugumo konferencijoje.

Ir dar viena sąmokslo teorija: vienas politikas, ypač aktyvus Maidano rėmėjas, viename privačiame pokalbyje taip paaiškino, kodėl remia (mano požiuriu – kursto, tiksliau kurstė) Maidaną ir ultranacionalistines Ukrainos jėgas („Dešinysis sektorius“ ir pan.): „Mes, Lietuva, viena Europos Sąjungos nesugriausime. Tačiau jeigu mums pavyks į Europos Sąjungą atitempti Ukrainą, tai mes tą Europos Sąjungą sugriausime kartu susivieniję iš vidaus“.

Vėlgi: kam būtų naudingas Europos Sąjungos sugriuvimas? Kur dėtųsi dalis (jei ES subyrėtų iš vidaus) ES narių? Manau, Rusija joms labai maloniai pasiūlytų įsilieti į Eurazijos sąjungą… Ar ne?

Taigi, kai pamatote kokias kalbančias neva labai proamerikoniškas galvas iš mūsų spalvotųjų ekranų, gąsdinančias mus „rusų grėsme“ ir pan., mintyse atsitraukite nuo tos propagandos, kurią tos galvos skelbia, į šoną ir pagalvokite: ta galva iš durnumo taip kalba ar vykdo Rusijos užduotį – kuo daugiau spausti Rusiją, kad ši turėtų pagrindą savo BRIKS ir Eurazijos projektams įgyvendinti? Atminkite – ta retorika, kuri skamba iš kai kurių mūsų politikų lūpų, gali būti apgaulinga: visame pasaulyje visos tarnybos taip pridengia savo vertingus agentus. Ir už Krymą Rusija turbūt dar ne vieną mūsų politiką slapta apdovanos…

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!